Nu är jag redo.......

För ett ett liv på landet!
För att klargöra det hela så har vi bestämt exakt datum för permanent inflyttning i vårt hus.
Flytten går av stapeln efter jul/nyår
Från att ha velat skjuta fram flytten till minst 2 år framåt så blir det alltså i början av nästa år!
Har börjat känna att det är smått bökigt att bo med småbarn två trappor upp utan hiss, och vetskapen om att allt i huset kommer vara så mycket nyare och fräschare än vår lägenhet gör att man längtar ännu mer!
På onsdag ska vi åka och beställa kök, ska bli spännande.
Spanade in lite  trevliga prylar från Fridas gård ( www.fridasgard.se )  som man kanske skulle unna sig till flytten.
image388
Emaljkanna i grönt
          image389
En fin väggampel plats för tre krukor som får sitta på väggen närmaste entréen
......

( www.fridasgard.se )

Effektiv dag!

Idag har jag min lediga dag tillsammans med lillsnuttan.
Jag  kan inte minnas  när jag var så effektiv senast som jag varit idag.
Efter diverse bökande från Alidas sida, gick vi upp strax efter halv åtta , klädde oss & åt frukost. Sedan lekte vi lite på hennes rum och jag fortsatte med att rensa ut alla henne kläder som hon växt ur och det var mer än vad jag trodde!.
Satte på två maskiner tvätt, som sedan hängdes upp och skulle just fixa lunch när Alida somnade i famnen.
Under tiden hon sov hann jag storstäda badrummet, sätta en bröddeg, samt baka ut den.... Hemmafruvarning?????

Ärligt talat  så måste jag säga att jag trivs med att ha det så här. Att få en helt ledig dag med Alida & samtidigt komma ikapp med alla hemsysslor.
Nu när Alida sover middag passade jag att kikar runt lite på Polarn O Pyrets hemsida. Meningen är att hon ska få en windstopper & skaljacka att ha nu i vår. Windstoppern blir en perfekst vår&sommarjacka, vi hade en till henne förra våren och var helnöjda.
Har hittan en klargrön som jag är sugen på.


Det här hade jag tänkt att laga på fredag....

image387


Grillad  laxbit med Chili/lime (4- 8 portioner)

Detta behövs:

4-8 portionslaxbitar(frysta)
Marinad: 4 msk pressad lime
 1/2 dl sweet chilisås
2 msk teriyakisås

Sesamfrön att strö över.

Gör så här:

Lägg de frysta laxbitarna i  en plastpåse. Blanda marinaden & slå den över.
Knyt ihop och lägg i kylskåp att tina  & marinera tilsl nästa dag. ( Använder du färska laxbitar räcker det med att marinera över dagen.)

Sätt ugnen på 225 grader. Tag ut laxbitarna och torka av  lätt med hushållspapper. Lägg dem sida vid sida på en bakpappersklädd plåt, (för att spara disk!).
Pensla med lite flytande margarin eller olja och strö sedan över lite sesamfrön.
Stek i ugnen i c.a 15 minuter.
Servera med kokt potatis eller ris & en kall sås te.x 2 dl cremé fraiche smaksatt med lite sweet chilisås eller 2 dl creme´fraiche+ 1/2 burk  smaksatt creme´fraiche senap-dragon-honung.

De n goda laxrätten serveras ibalnd på min arbetsplats och är en stor favorit hos många av oss. Vår snälal kokerska var snäll nog att dela med sig av receptet!



Tapeter m.m

Var inne och kikade på Måleributikenswww.maleributiken.se  ) utbud beträffande färger och fondtapeter  till vårt hus. Husets alla innerväggar kommer vi måla i en  vit nyans, har inte hittat exakt den färgen vi verkligen vill ha ännu, men det kommer!
Tanken är att den  väggen i vardagsrummet där sovgruppen ska stå ska vi tapetsera en fondtapet.
Grunden ska vara i vitt ,men med stormönstrat i svart för att vara i viss harmoni med våra svarta lädersoffor.Jag tror att det lätt kan bli "kaka på kaka" att ha en helsvart fondtapet med vita mönster.
De här två blev jag särskilt fäst vid på Måleributikens utbud:

image384
Broadway( www.maleributiken.se )

image385
Lookwww.maleributiken.se )

Det enda trista är att de är ganska dyra, men för mig känna det att jag gladeligen betalar för att få det jag verklgen vill ha.
Vi har dessutom helt bestämt oss för kök. Det blir ett klassiskt ekkök från Marbodal. Kanske inte det mesta budgetalternativet, men vi känner att om det är något vi vill lägga en extra slant på så är det köket, då vi båda  har ett stort intresse för matlagning. Nu ska vi bara få tummen ur och går och beställa det.
När Alida är för stor för spjälisen så ska hon få en ny,fin säng. Jag har gått & sneglat på  denna i flera år:
image386
Hoppas dock mannen tycker detsamma.

Nya husbilder!

Från att varit lite off med att lägga upp bilder från vårt husbygge, så kommer här några pinfärska bilder därifrån.
Måste säga att jag längtar grymt mycket till huset klart, och man kan vara där & bara njuta.
        
Huset bådet ut &-invändigt.  Det sista fotot är taget i det rum som ska bli mitt & Christians sovrum med tillhörande klädkammare,ingången längst till höger. Den andra ingången,(till vänster) är till Alidas kommande rum.

För övrigt mår hela familjen bra med undantag för lilltjejen som åkte på en massiv förkylning nu under inskolningen på förskolan,så att hon fick vara hemma ett par dagar från förskolan.....För att sedan åter få feber på fredag kväll, vilket gör att jag troligtvis får VABBA= Vår Av Sjukt Barn för första gången i mitt liv, imorgon.
Vår helg har varit så lugn som det kunnat. Christian var & snickrade på huset med sin pappa på lördagen ,och då passade jag & Alida på att slappa hemma, fick även till ett bullbak när hon var som piggast. På kvällen när lilla lagt sig landade vi soffan med en stor skål med popcorn till Melodifestivalen,men orkade inte se klart,utan fortsatte med en hyrdvd istället.

Detta önskar jag mig mest av allt just nu (observera att det ej är en "tiggarlista"!)

image377
Kap Verde, SAL-Santa Maria, foto. Fritidsresor

1. En resa tillbaks till Kap Verde eller något annat varmt ställe:
Nu har vi iofs precis kommit hem och packat upp resväskorna och varddagslivet går sin vanliga lunk, men jag längtar något så grymt tillbaka till solen,värmen, alla salta bad och att livet INTE gick i 180 knyck.

2. Att Alida ska bli fri från förkylningen: Varken roligt för henne eller för oss om hon ska börja sin "förskolekarriär" med att vara hemma & sjuk.
 
Detta kök har vi bestämt oss,kommer fårn Marbodal! Den här fondväggen fastnade jag för,får se vad mannen tycker......
3. Att huset ska bli klart: Nu börjar vi snart se en ände på detta husbygge, och nu börjar det "roliga" nämligen välja,kakel,klinkers,golv, måla, tapetsera min "älskade fondvägg", och inte att förglömma, beställa kök!



Hemma igen från solen!

Natten mellan torsdag & fredag landade vi på ett kyligt,blåsigt och snöslaskigt Landvetter, från att ha klivit på planet i 25 gradig hetta & gassande sol.Snacka om konstrasternas ytterligheter!
Vi hade en otroligt skön vecka nere på Kap Verde . Dagarna spenderades mestadels på stranden, där det var svårt att slita sig ifrån.
Alida stortrvides att leka i sanden och bada. Vi hade hälsan med oss ochså med undantag för  halson för egen del de två första dagarna och Christian drabbades av någon form av turistmage en av de sista dagarna. Tack & lov mådde Alida bra hela vistelsen och flygresan gick ochså smidigt. Hon passade på att sova vid både start & landning.


Premiärdopp i barnpoolen
"image374
Badar med papsen i saltvattenpoolen, Hjälper "farbror" Eric att spela Nintendo DS...

Lycka är att få sitta på farfars axlar...

....Och att få ta en strandpromenad tillsammans med farmor.
image373
Mor Anna på stranden,sista dagen.

En nyvaken Alida med mamsen.
image376
Familjen J på bryggan där fiskarna lade upp  nästan all tonfiskfångst.


RSS 2.0