Hemkomna från en intensiv USA-vecka!

 
Nu har vi äntligen kommit hem från den omtalade USA-trippen. Vi reste i fredags(den 25/5) och kom hem idag den 31/5.
Eftersom det inte finns några direktavgångar mellan Landvetter-New York så får man antingen resa via Köpenhamn eller Arlanda. På utresan åkte vi via Köpenhamn och hemresan via Arlanda.
För Alidas del var det flygresepremiär och det gick över förväntan, tack vare nappen!

Trött Alida sover i pappas famn.


    
 

På nästa flight mot New York blev Alida underhållen av farmor Pia.



Väl i New York skulle vi ta oss vidare med tåg till Washington där vi skulle bo hos farmor Pias syssling. Tågresan var en lång och rätt mödosam upplevelse,vi var alla trötta efter den långa flygresan samt tidsomställningen. Tack och lov sov Alida gått i sin sulky under hela tågresan.
Vi stannade i Washington  från fredag till måndag. Lördagen spenderades i Washington och vi hann med att både kolla in Vita huset(utanför), samt besöka två olika museum, spacemusem samt ett Indianmuseum. Jättespännande tyckte vi alla.
   


På kvällen ägde den stora födelsedagsmiddagen för den nyblivna 90-åringen rum.


Sällan har vi skådat en så pigg och alert 90-åring. Dagen efter var det brunch hemma hos familjen vi bodde hos,jättegott med äkta amerikansk brunch!!!! Det var även  mors dag i Sverige och det hade inte vare sig Alida eller henns älskade pappa glömt bort. Jag belv uppvkatad på sängen med två fina paket innehållande en travel makeupbox från Clinque samt en pocketbok.

På måndagsmorgonen tog vi åter tåget till New York där vi skulle spendera 2 sista dagarna av resan. Den här tågresan gick myckte smidigare dels för att vi reste på förmiddagen och dels var det ett expresståg vilket det andra inte var. Väl i New York checkade vi in på hotell Pennsylvania,som hade en gigantisk reception/lobby som såg väldigt lyxig ut.... men skenet bedrog,men för oss gjorde det inget eftersom det låg centralt ,var billigt och rummen var ändå rena och hyfsat fräscha. Efter installation på rummen gick för att åka upp i Empire state building,,,wow vilken hänförande utsikt!
På kvällen skulle farmor Pia och farbröderna träffa ytterligare en släkting samt passa Alida. Jag och Christian avnjöt en underbar middag på en restaurang vid namn Blue water grill.
På schemat dagen därpå stod det sightseeing till  Ellis island dit alla immigranter som invandrade till staterna för längesedan ankom allra först.Färden gick via frihetsgudinnan,som enligt mitt tycke såg mindre ut än vad jag föreställt mig. Vi fick ta en färja dit och det var stekande hett. Inte mig emot som älskar sommar och sol.
Eftermiddagen spenderades på stna och shopping! fick bl.a inhandlat en jättefin munkjacka från GAP som ALida kan ha  i höst.



Alida har precis knäckt koden hur man dricker ur nappflaskan själv.

På onsdagen var det dags för hemresa och även denna flygresa gick över förväntan.Nu är vi hemma igen med flera minnen och erfarenheter rikare.

SHOPPA,Shoppa, shoppa!!!!!

 
Ja,så kan nog denna dag sammanfattas.
Hela förmiddagen spenderade Anna & Alida på stan för att leta efter en fin klänning till Alida till helgens 90-årsbaluns i USA.
Kikade både på Zara, Lindex,men hittade slutligen en jättefin mörkgrön(vad annars) klänning på H.M.
Sedan kunde jag inte låta bli att köpa ett par matchande finskor i "sammet" till lilltjejen.
Sedan måste jag "erkänna" en sak.. jag hittade även en fin solhatt och munkjacka på Åhléns som jag inte  låta bli.
Bilder på resultatet är tänkta att komma!
Sedan väl hemma igen åt vi lunch och sedan satt vi ute på balkongen och fikade och njöt av solskenet. Alida satt och busade på sin filt och jag med en kriminalroman i högsta hugg.
 

..Det var lite strul när jag skulle lägga upp nya kategorin, heminredning....


 

Premiär för ytterligare en ny katergori, heminredning!

 
 
 
Eftersom heminredning ochså ligger mig varmt om hjärtat, så kommer jag även skriva lite och visa bilder. Tanken är att kunna inspirera er,kära bloggläsare,men samtidigt att jag ska låta mig inspireras.
Fick idag reda på att vi äntligen ska få nya köksluckor i vårt kök, visserligen vita standardluckor,men ändå,
När man i snart 2 års tid levt med köksluckor som ramlar ner närsomhelst så är man jätteglad!
Tänkte visa er bilder på köket. Sedan när de nya luckorna är uppe ska jag visa er resultatet.



Köket,matplatsen




Vårt kök med de nuvarande köksluckorna,inte så snyggt ,eller hur!
 
 
 
Tänkte visa er senaste alstret, som jag gjorde till en nybliven 25-åring


 

En helt vanlig dag.....

.......Utan måsten!
Imorse vaknade Alida strax före 6 och ville äta,vilket hon fick sedan vart både hon jag jag alldeles för"pigga" för att somna om så vi gick upp och jag åt frukost och hon fick amma en gång till . Senare slockande hon och sov i över 2 timmar. Under tiden hann jag både plocka ,tvätta 2 maskiner tvätt samt hänga upp den.
Sedan strax före 11 vaknade hon och det var dags för lite lunch. Efter att nästintill matvägrat och inte velat äta vare sig mina hemlagade pastarätter eller 6-månadersburkarna,så  köpte jag sonika hem 4-månaderspuréer. Och idag bestod menyn  av majs&potaitspure´  och  päron&hallonpure´till efterättsom, hon slukade med hull &hår.
Efter att vi båda ätit lunch promenerade vi bort till Wieselgrensplatsen för att hämta ut ett paket som kommit med posten.
Alida passade på att slumra till lite vagnen, hon älskar att sova där. Väl hemma igen åt vi mellis, det blev ett äpple till mig och fruktpure´till Alida.
Sedan lekte vi med den fina bollen med bläckfiskar på som hon fått av mamma(Anna) kusin, Camilla och hennes man Alexander

Så här roligt hade  Alida med bollen:

Den var rätt god att mumsa på ochså!

Tar du emot,mamma????

Imorgon bär det av till Orust för husbygge,bottenplattan ska gjutas. Under tiden ska Alida och jag(Anna) hälsa på mamma Anna`s moster och hennes familj.

Finlandskryssning!!!!

Vad tänker ni när ni hör just det ordet? rätt troligt att ni tänker som jag gjorde förut, att finlandskryssningar enbart består av  festande och fylla????
Vi fick erfara att det dock inte behöver vara så.
Tillsammans med våra goda vänner Jemima & Carl-Henrik och deras tre små barn, Isak, Lydia (vårt goá fadderbarn) och minstingen Adam,(som för övrigt är  2 veckor yngre än Alida) samt Jemimas syster Johanna och hennes killkompis, gav vi oss iväg på Östersjökryssning.
Anledningen till att vi just skulle till Finland var just att vi förra året slog vad om att åka på just Finlandskryssning i samband med Eurovision song contest, om Lordi vann . Och det gjorde de ju.
Resan startade för min,Christian och Alidas del i lördags då vi tog X2000 upp till Stockholm.


Tågpremiär för Alida. hon trivdes förträffligt.

Tågresan gick hur bra som helst och Alida var mestadels glad och charmade några medpassagerar. Sedan passade hon på att sova middag ochså.
Väl på båten åt vi och drack gott, beundrade utsikten på däck över havet, samt spenderade lite tid& pengar på taxfreeshoppen.

På restaurangen där vi åt goda buffémiddagar& frukostar


Far & dotter ute på däck

På lördagskvällen följde vi givetvis Eurovision song contest  från en av barernas storbildstv. Barnen fick somna i sina vagnar. Alida fick ha hörselskydd pga. av det höga ljudet.


Alida och paps kollar på Eurovison song contest, med hörselskydden på ,precis osm det ska vara!


Söndagen spenderades i Helsingfors,en mycket mysig och pittersk liten storstad.


Nästan hela resesällskapet framför Helsingfors Domkyrka


Gula Kakan

Här kommer receptet på Gula kakan,en riktig kaloribomb,fast heeelt underbar!Jag bakade den i fredags kväll så det blev fredagsfika som heter duga.

Gula kakan

4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten

glasyr:
200g margarin eller smör
2,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokos

Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggvispet, samt det ljumma vattnet. Vispa till en slät smet och häll den i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 20-30 minuter.
Låt svalna. Under tiden gör du glasyren. Smält margarinet/smöret och vispa ner sockret samt vanlijsockret och två äggulor. Låt detta sjuda tills de tjocknar i ca. 2-3 minuter. Bred över kakan och strö kokos över.


Hyfsat lugn helg i "husbyggaranda"

Nu har sprängaren äntligen varit på tomten och sprängt bort en del av berget där vårt hus ska stå.
På lördagen åkte Christian och min pappa dit för att mäta ut exakt var grunden ska grävas samt lade ut rören som sedan ska grävas ner.
Jag och Alida spenderade tiden hemma hos mamma/mormor. Vi åkte bl.a hem till gamlemormor&gamlemorfar och hälsade på Jag hade bakat "Gula kakan"(receptet kommer snart i min mat&bakblogg)som vi fikade där.Gamlemormor hade en leklåda med massa roligt som Alida kunde leka med

Så här roligt hade Alida där sittandes i mormors knä.



Senare kom Christian och pappa hem och vi åt middag innan vi packade in oss för att åka hem till götet igen.
Söndagen blev det ochså en utflykt ut till tomten.Där vi mötte upp våra kompisar Henrik & Sofia och dera lilla tjej Elsa,som är 6-7 veckor yngre än Alida.
 Då skulle Henrik sätta ut elskåpet för byggelen,eftersom vi har anlitat honom som elektriker.
Tänkte visa er en bild hur vår tomt ser ut nu:



Sedan passade vi på att ta en skön promenad innan vi åkte hem till Sofia & Henrik och mumsade jättegod,hemlagad pizza, tack för en trevlig dag och god mat!


Fredagsmysmiddagen....

Måste bara dela med mig av receptet på det vi åt till fredagsmysmiddag  tidigare ikväll.....
Det var fantastiskt gott!


Fläskfile´med gorgonzolasås

Antal/Portioner

4

Temperatur

 

Tid

 

 

P/p

8

 

 

Ingredienser:

500

gr

fläskfilé

1

msk

margarin

 

 

salt

 

 

kött- och grillkrydda

2

dl

matlagningsgrädde

3

dl

lättmjölk

2

tsk

soya

100

gr

gorgonzola

Gör så här:

  • Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
  • Stek filén i margarinet och krydda med salt och kött- och grillkrydda.
  • Värm matlagningsgrädden och mjölken i en kastrull och smula ner osten.
  • Låt osten smälta och tillsätt soyan.
  • Lägg köttet i såsen och låt allt bli varmt.
  • Servera med hemgjorda potatisklyftor eller hasselbackspotatis och en god sallad.

God lördagsmiddag.....

Det här lagade jag i lördags och det var väldigt gott. Har komponerat receptet själv. Vill man  laga till t.ex 4 pers så är det bara att dubbla mängden av allt.

Tomatspäckad Kyckling i (ugn 2 portioner)
ugnstemp 250grader

2 stora kycklingfiléer
1 burk tomat&basilika-cremefraiche
10 mini-tomater
mushroom soya
2 msk flytande margarin+ en klick till stekningen
salt & vitpeppar

400g taglitelle

Sätt på ugnen.
Börja med att stek kycklingfiléerna i flytande margarin hastigt i ca. 1 minut, salta & peppra. Smörj en ugnsfast form och lägg i kycklingfiléerna. Blanda mushroomsoyan och det flytande margarinet i en skål.
Pensla blandningen på kycklingfiléerna. Skiva minitomaterna och lägg runt om kycklingfiléerna i formen. Häll över tomat&basilika-creme´fraichen och sätt in i ugnen i ca. 30 minuter.
När ca 10 minuter återstår sätt på pastavattnet.
Servera med nykokt tagliatelle och en grönssallad. Ett glas rött vin passar oxå till.


Lite uppdatering......

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade bloggen...Sist var det efter min "lilla magåkomma". Fortsättningen på den ledde till att Christian åkte på det efterföljande vecka, men tillfriskande i turbofart. Den efterföljande helgen inleddes med ett besök på ICA focus i Gårda för att få ett signerat exemplar av senaste boken från min &  mannens senaste favoritförfattare, Camilla Läckberg!

Hon var riktigt trevlig och det blev lite småprat, hon tyckte att jag skulle läsa boken för min man:-)

Lördagen delade vi upp oss. Christian åkte hem till sina föräldrar för att hjälpa dem att riva farstukvisten. Alida och jag skulle varit på Dunnis(kläd)-party hos en mammakompis,
men tjejen som skulle visa kläderna hade åkt på magsjuka,så vi so skulle varit på partyt träffades hemma hos Mia för en god fika och efterföljande promenad.
 Bör tilläggas att jag hade styggt ont i fötterna efter promenaden från Olskroken till Brunnsparken. Väl i stan blev det ett besök på  nyöppnade Zara,och naturligtvis kunde jag inte hålla plånboken i styr utan shoppade lite sommarfint till lillskruttan. Hon fick en grön kattprydd, t-shirt, ett par röda trekvartsbyxor och ett par beiga ballerinaskor.

På söndagen var vi iväg på babysim,sedan väl hemma gjorde vi en storröjning,putsade fönster och dylikt.

Måndagen var lika med valborgsmässoaftonen och vi gjorde som många andra göteborgare,gick och kikade på chalmerscortégen.Innan cortégen var vi på lite förmingel hemma hos Rickard och Alida charmade naturligtvis alla Christians killkompisar.
1:a maj flydde vi stan och åkte hem till Alidas morföräldrar. Där grillade vi och hade det allmänt mysigt.
Tänkte dela med mig lite bilder från den dagen:

 Alidas mormor letat fram klänningen som jag hade på mig när jag kom till Sverige 1981.Kan tilläggas att jag var 1 år när jag bar denna klänning och Alida har precis fyllt 7 månader.;-)

Här försöker moster och tillika fadder Gita mata Alida med lite god köttfärssås& mosad potatis....
Alida i koncentrerad lek med morfar.


RSS 2.0