Altanmöbler



Fick tag i denna grupp på IKEA, och vi är såå nöjda! förutom soffan köpte vi två positionsstolar som inte kom med på bilden.


SOL, Sol, sol

Den här helgen här som alla inte kunnat missa, präglats av sol och värme.....Som vi har väntat!
För vår del har det inneburit massor av trevligheter ute i det fria.
Vi har fått planterat och monterat ihop altanmöblerna vi inhandlade på IKEA, så nu kan vi verkligen njuta till max av vår altan.

På lördagseftermiddagen åkte vi hem till svärmor/farmor/mamma och firade morsdag  en dag för tidigt, som vanligt med god mat,fika &  trevligt umgänge!

Extra trevligt att barnens"äldsta"farbröder Daniel & Simon var hemma så fick  träffat dem ochså.
Idag blev det mer Morsdagsfirande, jag blev uppvaktad på sängen och fick en sådan här:
Tack min älskade  Christian och våra underbara älskade barn, Alida & Knut, för den helt underbara presenten, mamma blev jätteglad!!!!!
I eftermiddag bär det av till min kära mamma och tillika svärmor och barnens mormor för att fira morsdag.


Alida inviger altanmöblerna


Knut i sommaroutfit


En glass satt fint i sommarvärmen            Christian & Knut  i gungstolen



Knut hos "gudfadren" Daniel


Klämfredag

Då Christian unnade sig att ta ledigt på fredagen, kunde vi äntligen komma iväg på vår länge planerade "shopping"-utflykt till götet. Tidigare har diverse sjukdomar och sjukhusvistelser satt stopp fö detta men nu är vi på banan igen.
Egentligen var det meningen att det bara skulle bli klädshopping för oss vuxna, men jag kunde inte hålla mig så det slank ner lite nytt till barnen ochså!

Till Alida, leggings och hårspännen från Lindex


Till Knut                                                                                   

Vår-och höstjacka i fleece från  Åhléns


"Sommarkit" från Åhléns

Så var det dags för långhelg igen!!!

Vi inledde vår Kristi himmelfärdshelg med lite grillning av egenhändigt gjorda grillspett på vår altan.

Färdigt för att göra grillspett


"The grillmaster"

På självaste "Kristi flygare" fick vi finfint besök av kompisarna Marcus & Mira, som gjorde oss sällskap vid middagsbordet denna soliga kväll.
Efter lite förmingel  på altanen med drink & tilltugg, i form av "Sunrise cooler" och oliver & crostinis med tapenade och  creme´bonjour-ost, bjöd vi på  en smarrig kreolsk gryta som mannen lagat till med kärlek. Till efterätt blev det mjölkchoklad-pannacotta med jordgubbar.


Tilltuggen!


Alida & gästerna inväntar maten


Dessert: Mjölkchokladpannacotta med jordgubbar

Fredagsmys

I fredags åt vi för första gången på nära 3 månader (!), Tacos!!!!
Jisses va'gott det var. Vi passade även på att fira  våra 11 år som par, vilket var den 14 Maj 1998, som vi blev ihop.
Lite gott i glasen i form Herrljungas Bubbliz,som förövrigt smakade riktigt gott. Inte alls så sötsliskigt som jag trodde.


Bubbel i glasen


Dukat för fredagsmys

Long time no see.....

...Men nu efter lite olika turer till Östra är vi tillbaka på banan. Det började ju med Alidas lunginflammation,när vi nätt & jämnt kommit hem drabbades vi av nästa "sjukdomsperiod".
Knut började bli väldigt gnällig, ville inte äta,inte sova och var allmänt rosslig i bröstet och ltie tungandad. Sagt & gjort jag ringde vårdcentralen,men då de inte tog emom barn under 3 månader, så fick vi söka hjälp på barnakuten på Östra istället, vilket så blev. 'Där blev vi kvar en natt och fick komam hem följande eftermiddag på "permission".
 Dagen efter fick vi komma in på kontroll och  viader permssion till lördagen då vi blev utskrivna"på riktigt".
Vi hade dock inte tillbirngat mer än 1 natt på sjukhuset,men det räckte väl. Nu hoppas vi bara att vi får vara friska resten av våren och hela sommaren.

Förra veckan fick Alida börja på förskola igen efter närmare 3 veckors frånvaro.
På fredagen kom vi iväg på en riktigt mysig utflykt med"kyrkis". Målet var Emmaus-gården i Uddevalla, med massor av små söta djur bl.a kaniner, får lamm,hästar och en riktigt tjock gris som gärna höll till där vi grillade korv.  För Alidas del var nog förutom att klappa kaninerna(för det fick man), lekplatsen som hägrade med både en gungbräda.gungor och rutschkana.

Grillning & fika på Emmausgården....



På lekplatsen


Äkta glädje i gungan...
 Nu i helgen har vi haft det riktigt lugnt & skönt md diverse hemmapyssel. Christian fick flyttat hela vedhögen till under altanen då vi ska fylla upp med jord och sedan så gräsmatta där vedhögen tidigare var.  Han fick god hjälp av Alida.
Jag roade mig med att måla konservburkar(!) som jag sedan ska göra hål i botten på och plantera lite fint i, hade jag tänkt.
På söndagen fick vi besök av kusinvitamin Camilla och hennes familj, jättemysigt och trevligt! Tack så jätte mycket för de fina presenterna till barnen!
Ny vecka och nya friska tag!!!!!!


Sysslingarna

Inte så värst lugn Valborgsmässoafton.....



.....Som vi hade tänkt oss.
 Hade planerat en mysig middag tillsammans med grannarna 150m,bort, Hammarlunds, men då Alida haft feber och hostat hela veckan har vi fått skjuta på det.
 Efter 4 dagars feber ringde jag sjukvårdsupplysningen som gav rådet att uppsöka vårdcentral med Alida om febern var kvar  även den femte dagen, vilket den var.
Sagt och gjort efter att fått en läkartid packade pappa Christian in vår tös i bilen och åkte iväg, för att flera timmar senare höra av sig och säga att det skulle få åka ambulans in till barnakuten på Östra.
Det skulle senare visa sig att Alida hade fått lunginflammation, dock (som tur var) bara på ena lungan,men ändå.
De blev kvar där över natten och vi vet inte om de får komma hem idag eller om det blir ytterligare en natt.
Usch, man blir så otroligt orolig för sin lilla tös och allt man vill är att hon ska få bli frisk igen.
Tack och lov har hon sin pappa med sig på sjukhuset och personalen där är otroligt kompetent!
Jag och Knut åkte dit ner sväng igårkväll för att hälsa på och från att knappt ätit på nästan två dagar hade hon lyckats få i sig en pannkaka och druckit vatten. Tack och lov är hon "duktig" på att dricka och bad om vatten flera gånger bar när vi var där.

Nu hoppas vi hon blir såpass bra att hon och hennes far kan följa med mig & lillebrorsan hem i eftermiddag/kväll!!!

RSS 2.0