Middag & fest.....

Präglade denna helg.
Fredag eftermiddag kom yngste "farbror" Eric hit för en lekstund medans mor/farmor & far/farfar var på Hem & villamässan(vilken vi ochså besökte på söndagen). Efteråt kom de hit på en ,med kort varsel planerad, trerätters middag.Vi bjöd bl.a på Kyckling i ugn med ris och kladdkaka & glass till efterätt. En jättetrevlig kväll!





Koncentrade på Bolibompa,
mysa i soffan med farmor, farfar och "farbror "Eric,
God fredagsmiddag....
 På lördagen var vi bjudna till Hammarlunds fpå en liten höstfest med maskerad. Temat för maskeraden i år var  film, så pappa C klädde ut sig till Arthur Dent ( från "Liftarens guide till galaxen"), genom att dra på sig en morgon rock över sin vanliga kläder och inte förglömma den ibligatoriska handduken som Dent har när han ska lifta!
Jag & Alida  körde på "Sagan om ringen"- temat. Jag var utklädd till en mörkhårig Legolas och Alida till en liten hob, närmare bestämt Frodo.
Med sju vuxna och fem barn kunde det inte bli annat än livat.









Captain Jack Sparrow i egen hög person tillsammans med M.I-agen
t,
Arthur Dent är ute och går med Frodo,
Frodo hittade en lekkamrat i form av en liten tiger!

Den regniga söndagen spenderade vi på Hem & Villamässan som intagit svenska mässan denna helg.
Var på jakt efter en kamin till huset, men konstaterade att det får bli att söka vidare helt enkelt.

Kram*

Varm,VIT choklad!

image266

Chokladälskare som man är kunde jag inte låta bli att köpa en burk med vitchokladpulver, som man blandar med varm mjölk,precis som "vanlig" varm o´boy!
Tack vare en annan bloggare,Mia
Som berättade om detta påfund och var man kunde hitta vichokladpulver ,kunde jag inte låta bli att köap en burk när vi var på Focus och handlade i söndags. Senare samma kväll konstaterade jag och mannen att det var riktigt gott!

Fredagens mysmat.....

I fredags bjöds vi på mormor & morfarfångade hummer!
 De hade turen att få en stoor hummer i tinan.
Alida smaskade glatt i sig av det goda, hon med!
Huvudrätten bestod av  fetaost och soltorkade tomater-fyllda färsbiffar, med ugnstekta potatisskivor med salsa till.
MUMS!!!!!!
image264


Så var det helg igen....men nu är den snart slut igen!

Den här helgen har bjudit  på lite av varje. Lördagen spenderade Alida & jagmed fika på Bel Parc och efterföljande lekstund på Plikta i Slottis tillsammans med ett gäng supertrevliga,goá mammor från vår septembergrupp.


image260

Roligt att träffa kompisarna igen....
Sandlådan är allra roligast!

På kvällen när lillsnuttan somnat landade jag och Christian soffan med senaste Beckfilmen, mycket bra, faktiskt en av de bästa Beckfilmerna på länge!
Idag har vi träffat Alidas lilla syssling Olivia och hennes föräldrar.De kom och hälsade på oss i vårt"hus",där vi fikade och tog sedan en härlig promenad. Alida tyckde det var fascinerande att  det fanns de som är mindre ämn henne och lilla Olivia sussade sött.
Sedan blev det en tur till Stillingsön för middag med egenhändigt fångad fisk, (mormor & morfar hade fiskat).







Något kylslagen fika i vårt "hus" ,lilla Olivia sussade sött.
Sysslingarna sida vid sida.

Kram på er alla!

Receptet på Fläskfilé i Skördetid

image258


Här gott folk  ,här har ni receptet på middagen jag lagade igår!
Tack snälla, söta Karin som delat med sig detta underbara recept!

Detta behövs för 4 portioner:

500g fläskfilé
2 vitlöksklyftor eller en gul lök
2 msk olivolja
1 krm vitpeppar
2 dl cremé fraiche
1/2-1 krm cayennepeppar
3 paprikor i olika färger
1 tsk salt
1 1/2 dl köttbuljong
1 kruka timjan eller 2 tsk torkad timjan
1 dl lagrad ,riven ost

Skär fläskfilén i skivor. Kärna ur paprikorna och skär i tärningar, skala & hacka löken.
Bryn köttet i olja, salta & peppra ,ta upp.
Fräs lök & paprika i olja under omrörning, rör i buljong, cremé fraiche,hackad timjan och cayennepeppar. Lägg sedan i köttet..
Låt allt koka ihop ett par minuter och rör sedan i osten. Servera med nykokt pasta, vi tog tagliatelle till, men anna pasta funkar säkert ochså!
Smaklig spis!


Mysfredag -& lördag!

Den här helgen hade vi inget inplanerat. Bara tänkt ta det lugnt och slappa.
Igår  tog Alida och papsen en promenad till en annan lekplats där det fanns en lustig gunga att testa.
Sedan när mamma Anna kom hem var det dags för fredagsmys och god middag. Det har sedan  sedan i vintras blivit en mycket uppskattad"tradition" i vår lilla familj. Skillnaden nu är att Alida numera är med  en stund.
Efter en god  drink bestående av fruktsoda +blå curacao, Alida fick saft med blå curacao och lite tilltugg i form av nötter,"stjärnor" & salta pinnar blev det "fläskfilé i skördetid" med tagliatelle till middag.Receptet kommer i min mat & bakblogg!
                        





På nya, spännande lekplarsen, Alida diggar fredagsmyset,allara mysigast i pappas knä.

image254

image249


Idag, lördagbörjade vi dagen med en mysig långfrukost innan vi gav oss ut på stan på jakt efter en vinteroverall,host/vinterkängor samt  vantar och strumpor åt Alida....Kan berätta att vi hittade alltsammans utan någon större ansträngning.
Efter en god pizzalunch på Pizza Hut, promernade vi till Liseberg. Är det sommarsäsongens sista öppethelg så är det,och det ville vi inte missa. Idag var det även premiäråkning på Sagoslottet för lillskruttan.I början av färden var det lite läskigt att det var så mörkt,sedan var det riktigt spännade. Mamma A fick även sig en åktur med slänggungan och papsen provade lyckan kexchokladhjulet..utan större framgång, dock.
Efter  en liten fika och middag ( för Alida) på kafeåkaj tog vi spårvagnen hemåt.







Väntar på att pappa ska ha spelat klart på kexchokladhjulet,Premiärtur med mamma i Sagoslottet,
fika på
Kafeåkaj.

Trevlig,fortsatt helg på er!

Ny vagn!

image248



Så. nu har vi äntligen införskaffat den nya vagnen/sulkyn. Det blev en röd Babytravel Jogger, som ses på bilden. Först ville Christian ha en grön, men ändrade sig när han var och beställde den, så det blev en röd. Tur var  det ,för det hade inte passat så jättebra med en arme´grön vagn och turkos åkpåse(!)
Vi är så nöjda mred den nya vagnen, och undrar varför inte köpte en trehjulig vagn tidigare, de är ju helt super att köra! Som mannen uttryckte de hela:" den kör sig själv!"
Har ännu inte hunnit förevigat lilla godingen i vagnen ännu,,men det kommer! trots vissa"små "påtryckningar" till Christian, det är ju trots allt han som är hemma mest numera och därmed kör den oftare!:-)
Må så gott alla!
KRAM

Fest & kalas även denna helg!

Förra helgen var så gott som späckad med kalas. Först 1-årskalas för släkten på lördagen och dop för Christians yngsta kusinbarn med efterföljande kalas på söndagen. Som om detta inte var nog så var det återigen dags för ett par kalas & festligheter även denna helg!
Under veckan som gick blev jag mer & mer stressad desto närmare helgen kom..... Det behövdes dock inte för allt flöt på hur bra som helst!
På lördagen hann vi avverka inte mindre än 2 kalas på samma dag! Först ett litet barnkalas i miniformat,med några av Alidas(nåja,våra vänner med barn).Det mumsades korv med bröd,mos och andra tillbehör,sedan var det dags för marängsviss, som vår lilla godisråtta smaskade i sig med stor förtjusning.
Tack, Sofia,Henrik Elsa, Cicki, Melvin, Pascal ... and a very special thanks to Steven, who came all the way from N.Y - (Skämt åsido, Steven är en amerikansk, god vän till Cicki som under vissa perioder gästarbetar i Sverige) för att ni alla kom och gjorde Alidas allra första barnkalas både roligt och minnesvärt!


Dukat för barnkalas, Alida och Elsa leker innan maten,dax för marängsviss,något som vår lilla godisråtta uppskattade!

Sena eftermiddagen/tidiga kvällen bar det av till Orust och ett annat kalas,det var svågrarna/bröderna/farbröderna Isak & Simon som fyllt/fyller 22 respektive 16 år, för större delen av familjen.
Resten det vill säga mamma Anna, gick på inflyttningsfest hemma hos kompisen Maria, där det bjöds på bl.a god pasta med soltorkade tomater& parmaskinka och gott vin till. En kanontrevlig kväll!, tack Maria för en jättetrevlig fest! Sedan bar det av med buss till Stenungsund där Christian plockade upp mig och sedan sov vi över i Tavlebord. Söndagen spenderades hos Svärföräldrarna, med en härlig långpromenad och god middag.
Summasumarum var denna helgen inte det minsta stressig!. Näsa helg komemr dock bli lugnare, har absolut inget inplanerat!

Maria & jag, värdinnan med kompisen Thereses sambo Jonathan!

Kram på er alla & ha en skön vecka!

RSS 2.0