Gula kakan

Denna helt underbara kaloribomb bjöd en av mammorna i föräldragruppen på sedan vart jag fast. Detta är en av mannens önskemål när det kommer till kakbak. I fredags bakade jag den igen till helgens utflykt.



Sjuda, men inte koka.....

Gula kakan

Detta behövs:

4 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten

Glasyr:

200g smör eller margarin
2,4 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokos


Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner detta försiktigt i äggvispet, blanda i vattnet och häll i en bakpappersklädd långpanna/plåt och grädda på 175 grader  i ca. 20-35 minuter. Låt kakan svalna

Gör under tiden glasyren. Smält smöert/margarinet. Vispa ner sockret, vaniljsockret och äggulorna, låt det sjuda under omrörning mtills det tjocknar ca. 2 minuter. Bred glasyren över kakan och strö över kokos. Skär i rutor och njuuut!!!!!!




Rekreation på två olika sätt denna helgen



I  helgen bar det av till shoppinparadiset no:1 GeKås i Ullared,  vår lilla familj samt mannens föräldrar bröder och några respektive var alla laddade till tänderna för några timmars intensiv shopping på Sveriges mest besökta varuhus, me like!!!!
Fick  shoppat både mer nödvändiga ting några lite mer onödiga ting. Av det förstnämnda hittade vi en hel del kläder till barnen, overall åt Knutte, samt vantar,mössor etc. så nu är vi verkligen rustade inför hösten och vintern.
Senare på eftermiddagen åkte vi hit för en lugn och härlig familjeeftermiddag/kväll med övernattning. Var verkligen helt underbart att vara "ett med naturen" .
På kvällen grillades det grillspett, dracks gott samt sist men inte minst badades bastu då  det låg en vedeldad bastu precis vid sjön med tillhörande badbrygga.

             

Bilder : www.holseboke.nu


After middag i grillstugan, vissa var lite tröttare än andra, kanske det föregående GeKås-besöket måntro????




Dagen efter, grilla pinnbröd i indiantältet

Till sist, vad har ni gjort i helgen?


Äntligen!

Imorgon har "Män som hatar kvinnor" på dvd exklusiv förhandspremiär i  alla Ica-butiker, där den kan köpas för 159SEK .  Som vi har väntat och sett fram emot detta, jag & mannen, och gissa  vem som kommer bege sig till ICA snarast för att införskaffa?????
På fredag blir det förhoppningsvis att vi laddar upp med chips, popcorn och dricka och denna film som sällskap.
Jag vet att man egentligen inte ska ha för höga förväntningar, men jag har läst boken och tyckte den vara bara såå bra.



Bild:www.jobb.dn.se



Bild. www.resume.se


Höstnytt till garderoben....

Fick ju H.M:s höstkatalog i  brevlådan för ett bra tag sedan, och hittade massor av snyggt, ( se tidigare inlägg).
Men nu har jag ( och säkert många med mig, för den delen) upptäckt att Lindex sedan några år tillbaka börjat sälja kläder med lite mer ungdomligare snitt än tidigare.  Med andra ord det är inte "tantigt" att handla på Lindex längre.
Kikade in på deras sajt och hittade dessa favoriter:
Parkas Brun


Bilder: www.lindex.se

Ärt lite osäker på om jag ska satsa på en chic kappa i höst eller om jag ska vara lite"sportigare" och satsa på denna
parkasjacka.  Jakten på den "ultimata"handväskan/skötväskan fortsätter.
Känner inte för att hosta upp 800 SEK för en SkipHop- väska som jag ändå bara kommer använda något år, när jag ändå har min gamla vanliga POP-skötväska.
 Den här "pärlan" finns ochså på Lindex, och priset 249SEK, passar ju min "budget" perfekt. Synd bara att den inte är vattentät, men kanske inte kan få allt......

Väska Svart
Cardigan BeigeJeansleggings Grå             





Bilder: www.lindex.se
Kortärmade cardigans kommer säkerligen bli poppis i höst. Tror säkerligen att den kan kombineras med någon blus eller en vanlig enkel, enfärgad, långärmad t-shirt. Sedan verkar ju jeansleggings att slå stort i höst.
Jag är grymt sugen på att införskaffa dessa, men först ska jag nog gå ner ett par kilo i vikt så man inte ser ut som en "stoppad korv".
Sedan kunde jag inte låta bli att kika in på barnplaggen. Här är  några av mina favoriter:

Till Knut:

Body - 100% Bomull                          Jeans - 100% Bomull

Velourjacka Grön

Till Alida

Tunika - 95% Bomull,5% Elastan                        Tights Grön       

                                       


Bilder: www.lindex.se

Kollade även in babyshops utbud och fann dessa favoriter från bl.a Molo, som ses här nedan:

Fermont Body Cartoon Foster Body suit Rainbow                          
Bilder: www.babyshop.se                            




Familjehelg



Lite senare i höst ska vi åka iväg tillsammans med mannens föräldrar bröder  samt några respektive till ett "Bed and breakfast"-ställe där man ska ta med mat själva.
Jag har fått den mycket trevliga uppgiften att stå för bakverken,  det vill säga efterrätt och fika. Me like!,
Så nu klurar jag på vad jag ska hitta på att baka. Att sticka till affären i sista stund och håva in ett par kladdkakor eller bärpajer från frysdisken, samt några paket hushållswafers är inte riktigt min melodi.
Nä, hembakat ska de va´om jag får bestämma.
Kikar just nu för fullt på min favoritmatblogg Matplatsen för att få lite inspiration,
Har ni några tips får ni gärna skriva i kommentatorsfältet.

Tapas

Sista semesterveckan spenderade vi på  den spanska ön Mallorca. Vi bodde på ett hyfsat trestjärnigt hotell med halvpension, då frukost & middag ingick, så himlans praktiskt när man som vi har småbarn.
Frukostbuffén var inget att klaga på , massor att välja på varje morgon och mätta och glada rullade vi ner till stranden. Middagsbuffén var mer a´la utfodring i personalmatsal, lägg till tyskinspirerad mat då hotellet var och är helt invaderat av tyskar.
Näst sista kvällen tog vi oss en utflykt in till Palma stad för lite shopping och kvällen avslutades på en genuin Tapasrestaruang vid namn Sazón, som serverade gudagoda tapas. 
Ett hett tips till er alla som planerar eller är på väg mot besöka Mallorca!




Gudomligt god Sangria


Gudagoda tapas


Chokladtårta

Egentligen bär det mig lite emot att köpa bakmixer, ni vet såna man blandar med smör & vatten och sedan blir det en f'ärdig kaka/tårta, men inför myskvällen i torsdags  med tacos och allt så kände vi att en efterrätt skulle sitta fint. Att dessutom min 29-årsdag inföll då var ju bara pricken äver i:et :-)
Sagt och gjort, jag köpte Kungsörnens chokladtårta, rörde ihop & in i ugnen och sedan varpå allmänt chokladfrosseri utbröt. Jag måste erkänna att den var sååå mycket godare än jag trodde!




Vispa, vispa liten kaka....

Voila!






Long time no see.....

Nu har jag äntligen tagit tag i att uppdatera härinne, de  sista semesterveckorna har kantats med Lisebergsbesök tillsammans med familjen Iseteg ,och Mallorcatripp.
Det blev riktiga väderkontraster, för vårt Lisebergsbesök började med hällregn och Mallorcavistelsen bjöd på strålande sol och närmare 30 grader och 25 grader i havet,
UNDERBART!!!!!!


Elsa, Henrik, Lily & Alida (som dessvärre inter syns) åker farfars bilar


Våra stora, små kavata tjejer som traskade iväg själva....

Knut myser i vagnen


Lyckan  gjord!

Färden till Mallorca gick via Oslo, Gardermoen, där utnyttjades ännu mer Eurobonuspoäng i form av en hotellnatt på Radisson SAS.





Så kom vi äntligen ner till Mallorca och värmen, det blev sol,bad och lek på stranden varje dag.

                                   

                    


RSS 2.0