Det här hade jag tänkt att laga på fredag....

Grillad laxbit med Chili/lime (4- 8 portioner)
Detta behövs:
4-8 portionslaxbitar(frysta)
Marinad: 4 msk pressad lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk teriyakisås
Sesamfrön att strö över.
Gör så här:
Lägg de frysta laxbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden & slå den över.
Knyt ihop och lägg i kylskåp att tina & marinera tilsl nästa dag. ( Använder du färska laxbitar räcker det med att marinera över dagen.)
Sätt ugnen på 225 grader. Tag ut laxbitarna och torka av lätt med hushållspapper. Lägg dem sida vid sida på en bakpappersklädd plåt, (för att spara disk!).
Pensla med lite flytande margarin eller olja och strö sedan över lite sesamfrön.
Stek i ugnen i c.a 15 minuter.
Servera med kokt potatis eller ris & en kall sås te.x 2 dl cremé fraiche smaksatt med lite sweet chilisås eller 2 dl creme´fraiche+ 1/2 burk smaksatt creme´fraiche senap-dragon-honung.
De n goda laxrätten serveras ibalnd på min arbetsplats och är en stor favorit hos många av oss. Vår snälal kokerska var snäll nog att dela med sig av receptet!
Marinad: 4 msk pressad lime
1/2 dl sweet chilisås
2 msk teriyakisås
Sesamfrön att strö över.
Gör så här:
Lägg de frysta laxbitarna i en plastpåse. Blanda marinaden & slå den över.
Knyt ihop och lägg i kylskåp att tina & marinera tilsl nästa dag. ( Använder du färska laxbitar räcker det med att marinera över dagen.)
Sätt ugnen på 225 grader. Tag ut laxbitarna och torka av lätt med hushållspapper. Lägg dem sida vid sida på en bakpappersklädd plåt, (för att spara disk!).
Pensla med lite flytande margarin eller olja och strö sedan över lite sesamfrön.
Stek i ugnen i c.a 15 minuter.
Servera med kokt potatis eller ris & en kall sås te.x 2 dl cremé fraiche smaksatt med lite sweet chilisås eller 2 dl creme´fraiche+ 1/2 burk smaksatt creme´fraiche senap-dragon-honung.
De n goda laxrätten serveras ibalnd på min arbetsplats och är en stor favorit hos många av oss. Vår snälal kokerska var snäll nog att dela med sig av receptet!
Kommentarer
Trackback