Ihärdigt regn.....

Idag har  regnet oavbrutet öst ner..Den sedvanliga promenixen struntade vi i och och myste inomhus istället vad kan vara mysigare än att baka lite gott då???? Var tvungen att testa Snabba havrekakor ur Sju sorters kakor.
Alida hjälpte(hjälpa kanske är lite överdrivet) ,men hon var ett trevligt sällskap i köket.
Det ska börjas i tid.

Här kommer receptet på de goá och snabba havrekakorna!
1,5 dl havregryn
1 dl socker
150 g smör eller margarin.

Blanda havregryn och socker i en plastbunke.
Smält smöret/margarinet och häll över havregrynen/sockret, bland och klicka ut i småbrödsformar. Grädda på 175 grader i ca.10-12 minuter beroende på ugn.
image108

Regnigaste midsommaren?

Ja,det kan man undra om midsommarafton 2007  går till historien till en av de regnigaste på senare år. Hursomhelst så firade vi riktigt lugnt tillsammans med familjen Hammarlund på Askerön.Med var ochså familjen Föjmark.
På schemat stod sillunch ,dans kring midsommarstången på det allmänna firandet, och sedan grillning på sena eftermiddagen/tidig kväll.
Vi övernattade där tills midsommardagen då vi åkte och hälsade på farmor/mamma/svärmor och farfar/pappa/svärfar,där vi blev bjudna på middag.

Hoppas ni alla haft en bra midsommarafton trots det ihärdiga regnet!


Sillunch!   Dans kring midsommarstången,det gäller att hänga me´!

Lydia och Alida i likadana Me&I-bodies!

Idag har vi promenerat i Botaniska och passade på att unna oss en god lunch och fika på uteserveringen på Botaniska.

     Katttokig som jag är kunde jag inte låta bli att fota denna katt som vi stötte på i Botaniska.

Kram*


Nerbäddad katt och utflykt till Slottskogen

Ja,så kan man sammanfatta vår dag. I förmiddags hittade jag Linux nerbäddad(!) på favvissovplatsen av alla; nämligen vid fotändan på mattes sida av sängen. Tyckte det såg så lustigt ut att jag inte kan undvara er denna sköna bild!
image100Idag har vi dessutom hunnit med en utflykt till Slottskogen i sällskap av Rasmus(2 år),och hans lillasyster Klara(8 månader) samt deras mamma Miriam.Efter en kort stunds lek på lekplatsen Plikta åt vi vår goá medhavda picknicklunch. Sedan tog vi den låånga och branta backen upp till barnens zoo där våra små fick klappa gekillingar och en kanin samt kolla in Orusthöns och hängbukssvin. På på spårvagnen hem var lilla fröken så trött att hon sov sig igenom hela resan hem till Hising Island. Ikväll drack hon hela 2 dl välling!!! inte illa för en envis tjej som helst vill ammas och äta gröt kvällstid.
Mysigt med picknick i "Slottis"

Kram på er alla!
 
Skönt att vara nerbäddad i sängen!

Idag har vi dessutom hunnit med en utflykt till Slottskogen i sällskap av Rasmus(2 år),och hans lillasyster Klara(8 månader) samt deras mamma Miriam.Efter en kort stunds lek på lekplatsen Plikta åt vi vår goá medhavda picknicklunch. Sedan tog vi den låånga och branta backen upp till barnens zoo där våra små fick klappa gekillingar och en kanin samt kolla in Orusthöns och hängbukssvin. På på spårvagnen hem var lilla fröken så trött att hon sov sig igenom hela resan hem till Hising Island.
Kram på er alla!

Helgbrunch!

Idag bjöd vi syrran och hennes kille på söndagsbrunch,som verklgen verkade gå hem!
Vi bjöd bl.a på fruktsallad,äggröra&bacon, amerikanska pannkakor med lönnsirap,sylt och grädde,baguetter,muffins m.m

Nu var det åter igen dags för lite uppdatering!

Det verkar som det är nästan en vecka sedan sist jag skrev något  här. Nåväl på "allmän"(eller iaf kära syster/moster/svägerska Gitas) begäran kommer här en lite uppdatering:
Måndagen bjöd på lika varmt väder som den föregående helgen och vi hade turen att få ha hemma make/pappa Christian  nästan hela veckan! det vara bara under ons-tors han var iväg på "äventyr" med jobbet. På måndagskvällen avnjöt vi middagen utepå balkongen och efteråt var både far och dotter så här  slöa!

Tisdagen var det liite kyligare ute och vi passade på att ta en tur till Öppna efter lunch,vilket var extra mysigt nu med de nya lokalerna och allt.
onsdagen var vi bjudna på fika hemma hos en mamma från vår septembertråd på Familjeliv.se. De hade byggt en jättemysig altan och hon hade lagt ut stora filtar och massvis med leksaker som bebisarna kunde leka med medan vi fikade goa´smörgåsar,muffins och kladdkaka!
Torsdagseftermiddagen spenderades på stan i lite "hemliga ärenden", kan inte skriva mer om det ännu,men "rapport" kommer!
Fredagen var en lugn dag hemma med lite städ och promenad innan det var dags att hämta Christian på jobbet inne i stan för att åka ut till Orust för att gratulera farbror/svåger/lillebrorsa Isak,nu fullgjort den 9-åriga skolplikten och nu väntar gymnasiet. Vi önskar honom all lycka!!!!

Alida omgiven av farbröderna Simon och Eric samt sysslingen Anton.


Grötdags hemma hos farmor & farfar, mysigt att få kvällsgröten serverad sittande i farfars knä.

Lördagen spenderade Alida och mamma Anna på Lek & Buslandet på backaplan tillsammans med mammas kompis Cicki och hennes två små busfrön till söner. Dessa två såg vi inte röken av annat än när vi skulle äta lunch, och ALida fick testa på babyavdelningen,till en början var det lite skrämmande ,men sedan lossnade det, sedan fick Alida smaka på korv och pommes för första gången och det var poppis!

Duplobitarna var rätt okej att leka med på Lek & Buslandet.

Pappa Christian var ute på tomten och armerade tillsammans med sin far.

Idag söndag  hade vi besök av moster Gita och "morbror"David. Vi bjöd på en god och rätt så maffig (om jag får säga det själv) brunch bestående av bl.a, amerikanska pannkakor med lönnsirap,visp grädde&sylt, äggröra&bacon, minibaguetter,fruktsallad m.m.

Dästa och mätta tog vi en promenad innan det var dags för lite filmtittning i form av "Bröderna Grimm"som inte var så bra,egentligen.


"Titta vad jag kan".

Lycka är att få gosa med moster Gita.


Ha en skön vecka,alla!
kram


Kalas och bad!

Idag har vi varit på Orust på 5 -årskalas till min(Anna)yngsta kusin Angelica. Värmen höll i sig och vi satt ute på deras altan och bjöds på grillad korv med bröd,och sedan kaffe och tårta.
Efter kalaset åkte vi hem till Alidas mormor&morfar där vi badade och åt middag innan det bar av ner til götet igen.

Säga vad man vill om.....

Ernst Kischteiger,men är han inte liiite mysig iaf...? Även om jag har lite svårt att erkänna det för andra så har jag faktiskt börjat uppskatta hans stil ,men han inredningssmak har jag delat länge. Och nu denna sommar är Sommartorpet tillbaka efter  ett uppehåll förra sommaren.
Denna sommar ska han hjälpa en familj att inreda en gammal lada till ett mysigt sommarboende. Detta får absolut inte missas!
Måndagar i SVT1 kl 20:00...
image86

image87

Verkar som jag missat något viktigt på tv!

Nämligen Leila bakar på TV4+,onsdagar kl 21.00!
Jag som älskar att baka och laga mat har tyvärr "lyckat" med bedriften  att missa detta,troligtvis jättemysiga program. Fick tipset idag av mina kära syster,tack Gita! Sån nu ska jag bänka mig framför tv:n vid 21-tiden varjew onsdag,när Alida somnat!
image85
FOTO: Linus Hallsenius/TV4

Lite inspiration till vårt "nya" kök

Som tidigare har jag berättat att vi ska få nya köksluckor,och det kliar riktigt i mina inrednings-och fixarfingrar att skapa ett"nytt" kök i vårt nuvarande.
Dessa produkter skulle hjälpa mig på "traven".....

image84Flaskställ i metall från www.cosas.se


Om jag hade "fria händer" och obegränsat med pengar....

Skulle jag vilja reonvera mitt och makens sovrum. Jag skulle måla över de gulorangea tapeterna   som vi valde när vi flyttade in och som vi tyckte var sååå snygga ,,,,år 2003.
Nu är det 2007 och min inredningssmak har förrändrats. Färgen jag skulle väljaär antingen i en gräddvit nyans elleri ljust brubeige.
Har insett jag har blivit såld på "New England"-stilen,ni vet möbler i riktigt mörkt trä, ljusa,nästan vita väggar,alternativt i beige,  röda,vita och mörktblå textilier, och så lite inslag av den romantiska stilen.
Nu vet vi ju inte hur länge vi kommer att bo kvar i denna lägenhet,så jag ska nog lugna mig lite och vänta och se hur det blir...
Hursomhelst hade jag helt fria händer och obegränsad plånbok skulle jag inhandla  följande  för att skap liten gnutta av "New England" i mitt och makens sovrum.
image78Galax överkast från Noga utvalt.image79Grand star örngott,röd, från Noga utvalt

image80Grand star örngott,blå, från Noga Utvalt 
image82  Till fönstret kvadratiska krukor från Cult design.

image83
En fin lampa att ha i fönstret från Countrybymail.se

Lite av resultatet av dagens kortpysslande!

Tänkte visa er några av resultaten från dagens pysselstund. Tyvärr kan jag inte visa alla korten i nuläget då några av dem som ska få,är ofta härinne och läser, så håll till godo!

image72


Fredagsmys!!!!

vi har ju som sagt startat en ny "tradition"här hemma med lite tilltugg och något gott att dricka innan middagen på fredagskvällen, varannan vecka står jag för det och varannan gör Christian det. Hursohelst denna vecka var det min tur att ordna något gott som senare intogs på vår,rättså mysiga balkong.
Det blev  tranbärs-hallon-avocadodrinken från Sara´s kök  och som tilltugg, små minipizzor gjorda av minipitabröd som var täckta med salsasås,ost,skinka och pizzakrydda samt en lite skål med potatischips. Det hela blev, i vårt tycke riktigt lyckat!
image71

Dags för lite uppdatering...!

Nu var det ju faktiskt hela TRE dagar sedna jag skrev något här i bloggen så  håll till godo!
Torsdag den 7Juni:
När solen befann sig som högst, så passade min kusin att ta studenten  i Uddevalla. Jag, Alida och hennes mormor var där för att uppvakta samt på efterföljande mottagning där vi bjöds på världens läckraste tacopaj,sallader och annat mums. ALida var så lugn hela eftermiddagen/kvällen trots den tryckande hettan.
Fredag den 8 Juni:
Idag var Alida och Anna på "poolparty",f`låt fika med bad hemma hos en av Alidas bebiskompisar. Bebisarna såg ut att trivas förträffligt i den uppblåsbara poolen.
Lördag den 9 Juni:
Idag seglade Ostindiefaraen Götheborg in i Göteborgs hamn efter  över tre år till havs. Vi valde dock att inte åka dit och kika. Christian åkte istället ut till vår tomt och grejade och jag och Alida stannade hemma. Fick pysslat lite kort och scrappat(del av resultatet kan ni se i pysselbloggen) lite medans lilltösen sov middag. När Christian kom hem igen åkte vi ut till havet för att ta årets premiärdopp och grilla. För Alidas del blev det allra första gången hon badade i havet. När solen gått ner bakom klipporna åkte vi hem till götet igen.
Alida och mamma på stranden innan bad.

Tar det lite soft och doppar tårna innan det "riktiga"doppet!

Premiärbad!!!!

Lite relax innan grillningen!

Vi ska få nya köksluckor!

Äntligen! efter att de gamla formligen ramlar över en,(inte bra nu när Alida är mer rörlig) så ska vi få byta ut köksluckorna. Hos hyresvärden fick man välja mellan björkluckor eller vita med träkant. Vi valde det sistnämnda då det skulle se rättså plåttrigt ut med flera olika träsorter i samma rum. Köksbordet är i ek. Däremot valde vi bänskivor i furu,tror jag det var.
Bilder på det slutliga resultet är tänkta att komma.

"Du gamla du fria...."

Ja, idag var det Sveriges nationaldag och de viftades nog friskt med flaggorna här och var. Detta var dock inget vi firade något större, än att hälsa på våra vänner Jemima & Calr-Henrik och deras tre barn, Isak, Lydia och Adam. Där bjödsa vi på kalasgod kladdkaka och fika.Vädret har varit super hela dagen.
      
Mellanmålsdags              Alida, Lydia & Isak        Alida visar Isak sina ömhetsbetygelser.

Sedan  skulle Christian greja ett par saker på tomten innan vi begav oss iväg åt götet igen och LISEBERG. Electric Banana band skulle spela på Liseberg och det ville inte jag(Anna) missa. Efter en god middag på huvudrestarnagen svängde vi  våra lurviga  till Pirayan maya, Zwampen och andra sköna låtar. När konserten var slut fick Alida åka ponnykarusellen för allra första gången, sedan avnjöt mamsen och papsen god glass i solskenet innan vi begav oss hemåt.
       
Alida&mamsen på    Diggar Electric Banana Band                     Åker karusell för första gången.
restaurang

Vår nya "fredagstradition"

Eftersom vi båda älskar fredagsmys och allt vad det hör till så har vi nu infört en ny "tradtion",som innebär att vi ska mysa med lite goda tilltugg och något gott att dricka till. Varannan vecka planerar och tillreder jag och varannan vecka gör Christian det.
I fredags,blev det ganska enkelt snitt,i form av små varma smörgåsar med tomat och cheddarost och tillhörande vindrink(alkoholfritt till mig)med schweppes. Jättegott!
Nu på fredag är det min tur att planera och fixa detta och jag hade tänkt att  testa det här som tilltugg:

Asiatiska piroger

Buffé nr 11 1999, sid 23

Ingredienser
Portioner: 8

5 smördegsplattor
2 kycklingfiléer
½ purjolök
2 msk smör eller margarin
1 dl jasminris 
4 msk crème fraiche
½ msk curry
2 tsk thailändsk currypasta
1½ msk flytande honung
½ tsk salt

PENSLING:
1 ägg
sesamfrö

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här
Tina smördegsplattorna i ca 15 minuter.
Sätt ugnen på 250°C.

Skär kycklingfiléerna i tunna strimlor. Skölj och strimla purjolöken. Smält matfettet och fräs upp kyckling och lök.

Kavla ut smördegsplattorna något. Dela varje platta i 3?4 trianglar.

Blanda samman kyckling, lök, ris, crème fraiche, kryddor samt honung. Fördela fyllningen på smördegstriangeln. Vik och pressa samman de öppna sidorna med en gaffel. Pensla knytena med ett uppvispat ägg och strö över lite sesamfrö. Grädda i ca 8 minuter i nedre delen av ugnen.


Drink har jag inte bestämt ännu,men det lutar åt att det blir denna:

Avokadodrink med tranbär
 Foto: Peter Tullberg/SVT
Avokadodrink med tranbär
Tillagningstid: ca 5 minuter
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
1 liter tranbärsdryck
1 paket hallon, frysta
2 st avokador, mogna
 
Gör så här:

Mixa alla ingredienserna i mixer och häll upp i termos.

Kostnad: ca 12 kr per person


....Och så kom sommarvärmen!

Idag gjorde vi en lite utflykt till för oss lite "outforskat område",Skärhamn på Tjörn. Är man inbitna f.d Orustbor som vi båda är så har man liksom "missat" vad Tjörn har att erbjuda. Hursomhelst idag styrde vi kosan mot Skärhamn. Picnickkorgen hade vi packat med goda,egengjorda baguetter med ost&tomat,kaffe/the´,saft samt gula kakan(receptet finns i min mat&bakblogg för den som vill testa den).
Efter en promenad runt hela Skärhamn promenrade vi slutligen bort till Akvarellmuseét och vidare bort mot badplatsen där vi slog oss ner på klipporna och avnjöt vår picknick.
Alida verkade njuta lika mycket som vi av det vackra vädret och stormtrivdes när hon fick sitta i en gräsklädd klippskreva och leka.


 På bryggan

    Alida njuter av att sitta i gröngräset....   Mellanmålet intas i gröngräset.



 

RSS 2.0