Mums så gott!!!!

image236

Dessa bakade mannen innan dagens 1-årskalas, håll med om att de ser goda ut?

Alida 1 år!

Fredag den 28/9
Nu har vår lilla skrutta firat sin allra första födelsedag i dagarna 2.
Ska det firas, så ska det firas rejält,,är vår melodi!:-)
På födelsedagsmorgonen, gick vi in till en minst sagt förvånad liten Alida & sjöng och händerna fulla av paket,som hon sedan med glädje och med lite hjälp öppnande. Paketen innehöll bl.a en pyamas från Polarn o Pyret, magentiska klossar,badleksaker samt lite me&i-kläder.
Sedan blev det mysig frukost med 1 ljus i gröten innan mamma gav sig av till jobbet.

image225
Något förvånad Alida låg på bredden i sängen när vi kom in & sjöng.


image226
Full koncentration vid presentöppningen i soffan.



Mysig födelsedagsmorgon med ett ljus i gröten och på en liten sockerkaka!

Lördag 29/9
Idag var det dax för födelsedagskalas för närmaste släkten. Vi är så glada över att ha släkten på relativt nära avstånd, då inte bara geografiskt sett, utan att vi har jättefina föräldrar & syskon som bryr sig om och tänker på oss.TACK för att ni finns!
Presentöppningen var lika spänande som gårdagen, men med något mer spännande och roligare saker ,bl.a ett jättefint bord från SIA-kids (stol fick hon i dopppresent), böcker, en docka samt lite instrument.
Sedan blev det god mat i form av köttfärssås & spaghetti ( en av vår lilla prinsessas favoriter i matväg), och sedan kaffe, bullar, kakor och sist med inte minst en hembakt Dinosaurie-tårta. Alida började äta på själva tårtan innan pappa fick lagt upp en bit som hon fick sitta och äta ( läs kladda & äta).
Nu är timmen sen och Alida fick lagt sig lite senare än vanligt och imorgon bär det av upp till Bokenäs Kyrka för dop för Christians lilla kusinbarn Elvira. Så nu är det kudden som gäller för mig med!
Go´natt!!!!!

Första 1-årskalaset med paketöppning, tårta och annat skoj!










Snart fredag,,och inte vilken fredag som helst...!

Nämligen,Alidas födelsedag!!!!!
Tänk att det var snart 1 år sedan hon föddes.
Tack älskade skrutt för att vi fått äran att få älska och uppfostra dig och få se dig växa upp!
image222
Då....

image223
....Nu

Pans labyrint......



Denna spännande film såg vi söndags.

Året är 1944. Inbördeskriget i Spanien är över, och diktatorn Francos fascister gör sitt bästa för att utplåna de sista republikanerna. 11-åriga bokmalen Ofelia anländer med sin gravida mor till kapten Vidal, mannen som ska bli hennes styvfar. En känslokall ledare som för ett ständigt krig mot de rebellstyrkor som gömmer sig i traktens skogar, med lågt intresse varken för flickan eller sin nya fru.

En närliggande labyrint blir hennes tillflykt från det ovänliga läget där hemma. I sin hemliga förtrollade värld i labyrintens mitt möter hon en faun med tvivelaktiga planer för Ofelia och hennes lillebror som är på väg. Hon får veta att hon är reinkarnationen av en sedan länge försvunnen prinsessa, och för att återkomma till sitt palats och än en gång blir odödlig, måste hon genomgå en serie svåra uppdrag. Låt dig inte föras bakom ljuset av den Narnia-doftande premissen, Guillermo del Toros sagoberättelse är allt annat än barntillåten.

Ja, så var det betygssättningen. Jag & Christian var rörande överens om att ge Pans labyrint en stark 9:a  av 10. Den var verkligen nästan ett mästerverk, men vissa små detlajer gjorde att den inte få full pott. Dock gillade vi starkt att det här inte var någon vanlig Hollywoodproduktion, utan från en rätt så känd spansk regissör. ett extra plus i kanten var att trots att filmen utspelades i Spanien så talde inte Skådisarna engelska untan faktiskt, spanska. Det gjorde oss inte mindre sugna på att lära oss spanska  heller!

Slutligen, summa summarum är detta verkligen en film som vi rekommenderar att krypa upp i soffan med nu när höstmörkret gör sig påmint.



Nu var det längesedan(igen!)

Det är mycket som händer nu. På fredag fyller vår lillskrutta hela 1 år.
Tänk var det sååå längesedan man låg på BB med en svarthårigt, nyfött litet knyte?
När vi ändå pratar om hur snabbt tiden går så gick även den gångna helgen i turbofart, (som vanligt).
Lördagens spenderades på stan. Först ett besök på Babyhörnan på Backaplan. Vi är på jakt efter en sittvagn, visserligen funkar våran kombivagn ett tag till, men den kommer bli för liten och då måste man ju ha en en annan!:-)
Den här har vi spanat in och vill ha. Christian vill helst ha den i armégrönt,medan jag röstar för en röd, nå,ja vi får väl se vem som får ge med sig:-)
image220
Hur som helst verkar den hur bra som helst, jättesmidig att köra och blir nästintill pytteliten och platt när man fäller ihop den. Passar oss perfekt som (än så länge) har en liten bil.
En tur till Haga hanns ochså med, och inte förglömma en mysig utefika på café Husaren som har gigantiska bullar & kakor, som vi alla tre lät oss väl smaka.

image221
Mysig med lördagsfika på cafe´Husaren!

Må så gott, alla!



Näst senaste Beck....

Den svaga länken
Såg vi lördags. Jag ger filmen 7 poäng, medans Christian nöjer sig med att ge den en 6:a.
Filmen utspelar sig i ett höstkyligt Stockholm och en ung kvinna hittas våldtagen & mördad i en park. Sedan kommer fler liknande fall, kan dessa ha kopplingar till varandra?

image219

Fredagsmyset.....

Bestod i bl.a av hemgjorda ostchips med dipp.
Världens enklaste chips:
Ta två tortillabröd och dela i trekanter ,strö över riven ost och solroskärnor. In i ugnen (200 grader circus)i ca. 10 minuter..KLART, servera med en god dipp!
Till det drack vi dry martini, mer"dry" för Christian än för mig.
Till varmrätt åt vi kyckling med mango chutney/ sambal oelek/creme fraiche/matlagningsgrädd/-sås & ris till.Receptet finns här i matlagningsbloggen.

image218
Fredagsmyset

Lite nytt........

.....Då bloggsidan "bråkat" lite med mig på sista sidan, har jag äntligen lyckats  komma in och skriva lite om vad som hänt den senaste tiden:
I helgen tog vi det mest lugnt. En tur till Bauhaus för att kika på klickgolv till vårt kök( i lägenheten) liksom en sväng till Allum hanns med, där vi hittade lite fina kläder till Alida,mer än så hade vi dock inte råd med,synd, men det fanns en massa kul att shoppa!
En bit mat på MAX unnade vi dock oss och dagen till 'ära bjöd de alla barn på mjukglass.ballonger & ansiktsmålning!
Alida fick en bägare glass som hon glatt satte i sig för egen maskin, med viss hjälp från oss
På tal om shopping så har jag äntligen fått beställning från mitt Me&i-party. Beställde bl.a Terex-t-shirts till far & dotter.
Så här fina var dom sina nya tröjor!
image213
Mina två T-rexar!

Söndagen spenderades på Stillingsön,med mys inomhus,då regnet öste ner. Alida fick bl.a prova att åka i min gamla dockkärra!

       
Alida i dockkärran, busar med morfar, dansar med mormor & med mamma

Kram på er alla!

Sitter drömmer mig bort lite.....

New York
...Vill verkligen komma iväg på en resa snart, trots att vi hann med både Helsnigfors  & USA i våras. Älskar verkligen att resa och upptäcka nya länder & städer,kulturer och annat skoj.
Mitt drömresemål just nu är Kap Verde, det verkar passa perfekt för en småbarnsfamilj, härliga sandstränder,varmt, och inte för lång flygresa( det tar ca. 1-1,5 timme längre än Canarieöarna) som det är till till exempel Thailand. I
nget ont om Thailand,det är säkert jättefint där, men det börjar kännas lite"uttjatat" för ALLA verkar åka dit nu och både jag och Christian gillar lite mer udda resmål som inte är så kända ännu .
Vi vill ha lite äventyr.
När åkte till USA i våras beställde vi till exempel enbart flygstolar och bokade hotell själva,det var verkligen ett äventyr och inget ont om charter, men det är spännade att få kunna klara sig på egen hand ochså.
Sedan har Christian,tack vare alla jobbresor, en del poäng hos SAS som nästan skulle räcka till en en biljett ut i Europa,och då skulle vi ju enbart behöva betala flygbiljett för en av oss. Jag är grymt sugen på att boka flygstolar till Barcelona nästa sommar, hade varit helt underbart.Men så måste vi tänka på ekonomin med husbygge och allt.:-(



Bord!

Det här bordet ´"hittade" vi i svärmors gamla föräldrahem. Planen är att måla det i svart,för som det är nu så passar det det inte ihop med de bruna stolarna.
Ett perfekt lite bord att spela sällskapspel eller bara ta en fika på när man inte vill sitta i köket eller i soffgruppen i vardagsrummet.
image210

Så var helgen redan slut:-(

När man jobbar så har helgerna en förmåga att gå i ett  rasande tempo.
Den här helgen bjöd på lite olika aktivteter,bl.a kräftskiva hos vänner på Henån. Alida var hos sin farmor & farfar,dit vi sedan kom  för att övernatta.
Söndagen ägnades åt husmålning.


  
Kräftskiva & husmålning bjöd denna helg på!

Tjings på er!

Två nya....

....Roliga bilder på lilla Alidusen.
Häromkvällen när vi skulle skära citronskivor och ha i vår tillbringare med vatten ville Alida prompt smak på en citronskiva, som hon njöt av i fulla drag! Här på denna bilden ser hon dock lite skeptisk ut.

image206

Allt oftare märker vi att Alida gärna härmar det vi gör, idag tog hon til lexempl en av fjärkontrollerna och satte den mot örat som om hon talade i telefon. Ofta har hon ju sett oss prata i vår trådlösa telefon.

image207

"Titta vad jag kan!"

Det här vill jag ha till lägenheten!

image205
IKEAS hallserie Leksvik,däremot kan jag tänka mig att stå över krokarna, dock.

Gaaahhh!hinner inte blogga!!!!

De senaste dagarna har det verkligen varit fullt upp....Och inte blev det mindre nu sedan jag börjat jobba! Ska erkännas att det är rätt så tufft att gå från att ha varit föräldraledig til latt jobba heltid,man är helt slut om kvällarna och vill bara vila & ta det lugnt.
I lördags kväll fick jag lite egentid och åkte på tjejmiddag hemma hos Karin inne i stan. Kan lova att vi hade en helkul kväll med trerätters middag och sedan utgång ,Bersåbar!
Inte ofta man kommer ut på sådant här galej nu när man är mamma. Och min älskade Christian gav mig en lång och skön sovmorgon dagen efter.
Middagen bestod av en förrätt: färska tomatskivor med grovsalt,balsamicovinäger samt mozzarella. Till huvudrätt blev det en höstig pastasås med bl.a fläskfile´och smak av cayennepeppar & färst timjan,,mums!!! efterätten vart Chokladmousse.



Kram på er alla!

RSS 2.0