Flyttbestyren har börjat!!!!

Nu har vi börjat fylla flyttkartongerna med allsköns prylar som ska få följa med till vårt nya hem.Vissa kläder har fått strukit på foten och hamnat i sopsäckar. Att flytta är ett utmärkt sätt att rensa bland gamla prylar som man ändå skulle slängt men inte kommit sig för. Samtidgt som man rör om så blir det ju lite merjobb, men innerst inne är det ju bara skönt att fått röjt.

Kikade efter lite trevligt i inredningsväg till Alidas rum och sprnag på detta på www.inreda.com
Dessa väggdekorationer, som även går under benämningen wallies blir säkert utmärkt på de vitmålade väggarna istället för att måla en fondvägg. Dessa kommer jag med all säkerhet beställa när vi flyttat in och jag börjat fixa i ordning Alidas rum.
image473
Bilder med tillstånd från www.inreda.com

Lite om senaste tiden händelser i bilder!!!!

Förra veckan fick Alida HELA två dagar ledigt från förskolan, för den var stängd både ons och torsdag.Visserligen är hon ledig varje torsdag iallafall,så det var ingen större skillnad.
På onsdagen gjorde vi en liten utflykt till Kättilsröds 4H-gård tillsammans med en annan mammakompis & hennes son som är ca. 1 vecka äldre än skruttan.
Barnen var ganska reserverade och tyckte nog att korna & grisarna var en smula läskiga. På avstånd var det dock mer ok att kika på kossorna och deras små kalvar.
image464
Fikapausen var trevligast på hela utflykten....

Torsdagen var det dags för en till, trevlig utflykt, denna gång bar det av till Slottskogen tillsammans med mamma A:s  kusin Camilla & hennes dotter, Alidas söta lilla syssling, Olivia. Första stoppet blev lekparken Plikta där båda småtjejerna gungade och utforskade stora delar av lekparken. Efter  en god lunch på Cafe'Bel Parc , somnade töserna gått i sina vagnar medans deras mammor flanerade i Haga.

image465
Full fart i gungorna!

        
             Två små söta gung-tjejer!
     
       
          Gott med lunch på Cafe Bel Parc

Helgen tillbirngades uteslutande på Orust samt Askerön. Kakling och annat fix stod på schemat. Alida fick vara hos farmor & Eric under tiden. På kvällen blev vi kvar där och kollade på Eurovision Song contest, som sig bör. Däremot var resultatet ren skandal!!!!
Sedan bar det av hem till götet för att sova och fira mors-dag för att sedan åka till Stillingsön och fira mor(mor). Där bjöds vi på grillad lax med färsk potatis,mums!!! Sedan bar det av till Tavlebord igen för att fira far(mor).

image470

Morsdag hos mormor & morfar!


image471

Kram*

Utmanad.....

Snodde detta från I confess-blogg, så  jag tänkte svara på frågorna jag med

För fem år sedan:
Började jag läsa 2:a terminen på lärarutbildningen. Jag & mannen flyttade från vår sunkiga 2:a(som vi hade "rivningskontrakt" på) i Johanneberg, till vad vi tyckte då, en betydligt fräschare 3:a ute på Hising Island.
Med oss hade vi vår allra första katt, Solaris...

För tre år sedan:
Fyllde jag 25, var lycklig över att snart vara klar med lärarutbilningen. Och längtade mer än någonsin efter att bilda familj.

För ett år sedan:
Blev de 2 olika resor inom loppet av två veckor. Först Finlandskryssning med herrskapet Hammarlund,enligt föregående års vadslagning under Eurovision song contest om Lordi vann skulle vi åka på Finlandskryssning ihop.
Efter 2 veckor hemma var det dags för resa nr.2....Denna gång bar det av till staterna med svärmor samt nästan alla Christians bröder, för att hälsa på avlägsna släktingar till svärmor samt att uppleva N.Y

För tre månader sedan:
Precis hemkomna från en underbar solsemester på Kap Verde ihop med svärföräldrarna. Kan varmt rekommendera detta resmål! Alida började på förskola
Nu utmanar jag DIG!

Till vårt kommande sovrum.....

....Fick jag inhandlat en sådan här kudde samt en liknande fast i svart.
image462
Bild med tillstånd från www.nogautvalt.se

Sedan hade jag tänkt mig detta till sängen:
image463
Bild med tillstånd från www.nogautvalt.se

Nu har vi bestämt oss(äntligen!).....

image461

.....Att vi börjar det ljuva livet ute på landet redan i sommar. Det är ju mest jag som velat fram och tebax, angående när flytten ska ske.
Mannen har velat detta ända sedan vi köpte tomten , medans jag trivts så oerhört bra i stan.
Så från och med juni månad kommer det köras i skytteltrafik med flyttlass från göteborg och norrut till vårt nybyggda hus.
Lite sorg i hjärtat är det allt eftersom vi hade turen att få en så bra förskola åt Alida, med de fantastiska pedagogerna, men man får hoppas att det är lika bra dit vi flyttar.
Så det som händer härnäst är att sätta upp sig i förskolekön samt säga upp lägenheten. Tur att man har hyresrätt så man sliper fixa & trixa inför en försäljning.

Vill även passa på att  gratulera svåger Isak  och hans Amanda som förlovade sig på självaste Kristi Himmel färdsdag (1 maj). Önskar er all lycka!!!!!

På allmän begäran....

....Kanske inte på just allmän begäran i den bemärkelsen,men på min kära mammas begäran kommer här en bild på vår kaktus...
image460

Ullared, picknick och 40 graders feber....

...Ungefär så kan man sammanfatta vår helg.
På lördagen packade vi in oss i bilen i sällskap med svärmor/farmor drog vi söderut med siktet inställt på GeKås i Ullared. Väl där blev det som vanligt mer handlat än vad som stod på listan.
Alida  var glad och nöjd mest hela dagen,och vi hade ypperligt god hjälp med barnpassning av farmor, så att vi fick kikat på grejor till huset.
    
Lunchpaus...                 Alida och farmor tog igen sig lite innan avfärden hemåt...

Pappa Christian i full färd med att  lasta in allt i bilen...

Väl hemma igen blev det en kort vända i lägenheten för fixa picknicken till kvällens picknickdejt i Slottskogen tillsammans med familjen Andersson/Lyräng med deras senaste lilla tillskott,valpen, Esther.
En mycket trevlig kväll i glada vänners lag med gott äta i gröngräset
.

Familjen Andersson/Lyräng med lilla Esther

image454
Alida på upptäcksfärd...

Mumsar kladdmuffins....   Jag njuter av den sköna majkvällen.   Myser i Angelicas knä...

Lite senare...     ...Ännu senare på väg till bilen.


Idag har vi inte gjort många knop. Alida vaknade med 39 graders feber så det blev en riktig slappardag här hemma. Pappa Christian begav sig dock upp till Orust för att greja med båten.

Kram*


Valborgstårta......

I år blev det inget cortégekikande för vår del, men väl en så mysig hemmakväll med god mat & film.
Till efterätt blev det en chokladtårta som är busenkel att göra.
Bara att baka en chokladkaka i rund form.
Dela den mitt itu, tryck ut massa O´hoj-chokladsås på ena botten,lägg på andra locket och täck tårtan med mer chokladsås,garnera me lite vispad grädde...KLART!!!!!

image448

image449


RSS 2.0