En barnfri eftermiddag/kväll.....

.....fick vi tack vare Alidas snälla farmor och farfar. Efter att lämnat av våra lilla pärla hemma hos sina farfföräldrar i lördags,  blåste vi E6:an ner mot kära gamla götet. Vårt första stopp var på IKEA där vi inhandlade en "gungälg"i födelsedagspresent åt vår lilla älskling.
Sedan in mot centrum där vi  inhandlade ytterligare ltie presenter innan vi vart nöjda, men innan det avnjöt vi en "shoppinglunch" på Ruby nuevo latino bar, jättegott!!!!!
Sedan blev det lite mys på uteservering och promenad i stan innan vi gick till


för att sedan avnjuta en underbar jambalaya. KOmmer med all säkerhet att besöka denna underbara restaurang igen, då maten ,servicen verkligen höll  hög klass utan att för den skull vara snobbig och stel.
Sedan blev ett biobesök, vi såg senaste Arn-filmen. Var betydligt bättre än den första!


Nu ska jag nana kudden, det är ju en dag imorgon ochså!!!!

Studiedag!

I fredags var det studiedag för alla fröknarna på Alidas förskola så hon liksom alla andra barn på Tjörn fick vara hemma med en förälder. Denna gång  var det pappa Christians tur som fick äran att få vara hemma med vår lilla guldklimp. de roade sig "kungligt" med bl.a en liten båttutflykt  med den egna båten.

Pappa med något skeptisk Alida i båten


Somnade som en klubbad säl....

Helgen som gick.....

.....Gick i huspysslandets tecken! Christian fick målat några av fönstersalningarna samt oljat in trappan till loftet. Jag och Alida tog det rättså piano, satte upp lite tavlor och fick packat upp den Alidas sista flyttkartong med flera av hennes högt älsade böcker,leksaker och tavlor.  På lördagen hann vi dock gå på ett litet 5-årskalas hos Hammarlunds. deras äldste son Isak har fyllt hela 5 år och detta firades med god fika i form av kakor och jättesmaskig hemmagjord prinsesstårta med Nalle Puh och hans vänner på toppen.
Min väninna och tillika Isaks mamma är en mycket kreativ och händig kvinna/tjej så  figurerna såg ut  att våra gjorda av en riktig konditor!
Sedan fick alla barnen varsin gottepåse, kalasets yngsta deltagare fick nöja sig med bokstavskex och russin.
     
Isak i full färd med att blåsa ut de fem ljusen på tårtan, fundersam Alida, gottedags på altanen.....

På söndagen åkte vi på en lite utflykt till Sundsby säteri , vandrade först upp på Kvarnberget och beundrade utsikten, såg nästan ända bort till Tjörnbroarna, sedan tog vi oss ner till säteriets kaffehus för en välbehövlig lättlunch med tillhörande gott hembakat fika. Alida njöt av en  glass i solskenet.
Kan defiintivt rekommendera ett besök där om man har vägaran förbi Tjörn.  Allt kaffe och the´som serveras där är rättvisemärkt och allt bröd/fika/kakor är hembkakt på så långt det är möjligt, ekologiska råvaror, vilket ju är bra i dessa klimattider,o ch sedan smkar det inte så dumt heller.


Äntligen uppe på Kvarnberget!
  
Fikatajm!!!!
   
Smaskar glass i solskenet!

Väl hemma igen, började Christian på "operation brödbak". Jag är så himla stolt över att ha en sådan huslig man som gärna ställer sig och bakar bröd en söndagseftermiddag! Alida hjälper mer än gärna till.


Vår lilla bagerska!

Passar på att lägga upp några kort på vårt hem:


Vardagsrummet, ska bara måla fönstersalningarna och sätta upp gardiner, sedan är det färdigt!Köket, samma sak gällande fönstret dock!


Diskmedelsflaska,diskborstkruka och ljusstake från Cult, älskar deras grejer ,som ni kanske vet!

Ett kort inlägg innan sängen.....

Ska vara uppe med tuppen imorgon, börjar jobba redan 6:30, så då får man åka hemifrån redan vid 5:30,,huva ,va tidigt!!!!Därav mitt lilla korta inlägg här för att visa att denna blogg inte är död ännu, iaf. Vill ju hålla livi den så gott det går:-)
Har iaf haft en super trevlig helg med Meandi-event här hemma , med en drös mymcket trevliga människor som ville kllämma på senaste kollektionen, fika och umgås...Mysigt!
Idag var det dop, med efterföljande kalas med smarrig mat & fika för kompisarnas lilla dotter Lily, Klara, Linnéa, en himlans söt liten tjej.  Har dessvärre inte tankat över några bilder från detta så detta inlägg blir rätt så fattigt på bilder. Tack för att vi fick komma och dela er stora dag!
Efter dopkalaset bar det av till Torp för att inhandla allsköns prylar som ska göra så att vi slipper beställa tömning av tanken  2ggr i månaden. egentligen ska man inte behöva tömma mer än en gång per halvår, har jag för mig.  Medans Christian "fastnade" på Bauhaus, hamande jag och Alida på Hemtex. Hittade jättefina frottéhanddukar, 2 för 79:-, detta kunde jag inte motstå, men just mindre handdukar är vi i stort behov av just nu.


Bild med tillstånd från Hemtex

Dessa handdukar fast ljusgrå köpte jag idag.

Nu väntar sängen...Gońatt!

Restaurangbesök

Vino Pasta


Vino Pasta

Plantagegatan 3Igår efter jobbet mötte jag upp några "mammakompisar" för en underbart god middag på ovan nämnda restaurang. Göteborgspostens "Krubbkollen" gav restaurangen  hela 4 fyrar och jag är benägen att hålla med. Supersmarrig och försklassig mat till riktigt låga priser.
Inatt drömde jag om deras goda pasta med strimlad,biff,champinjoner och vitlök  i tomatgräddsås. Mums!!!!!!


RSS 2.0