Kakbak!!!!!

Igår roade Alida & jag oss med att baka  gaffelkakor med havresmak. Resultatet var väl inte det bästa,men lilla A (alltså inte jag :-)  ) älskade att få kladda och smaka på degen.
image203


Här kommer receptet(hämtat ur Sju sorters kakor)

Gaffelkakor med havresmak
ugnstemp 200grader

200g smör eller margarin,(men ta hellre 150g för jag tror det var därför jag misslyckades när det blev så mycket smör.)
4 msk socker
1 1/2 dl havregryn
3 dl vetemjöl

Rör smör/margarin & socker poröst,blanda i övriga ingridienser. Forma till små bollar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Platta till kakorna en aning med en gaffel.
Grädda i ugnen ca. 10 minuter lite beroende på ugn.

Nu har det gått ett tag sedan,(igen)....

.....Sedan jag fyllde bloggen!En hel helg och snart en vecka.
 Nåja,här kommer lite uppdatering för alla som vill!
Fredagen var nog den sista riktigt varma och soliga sommardagen.
Alida och jag spenderade eftermiddagen i lekparken,och sysselsatte oss med att gräva i sanden (mest Alida) samt gunga(vi båda).
Alida tyckte dock babygungan var läskig,men det var helt ok att sitta i mitt knä när jag gungade. Mellanmålet intog vi utomhus och sedan somande Alida gott i vagnen.
När hon vaknat,gick vi in och hon fick greja lite med sina leksaker på balkongen medan jag hade en kriminalroman i högsta hugg.
Senare kom pappa Christian hem med riktigt god fredagsmat,eller vad sägs om färska räkor med aioli och grova baguetter?*mums*.
   
Lek på balkongen, Sista gången för i sommar vi sitter ute på balkongen och äter????

På lördagen fick vi besök av systeryster/moster Gita samt mamma/mormor & pappa/,morfar. Efter lite fika fick Alida visa hur hon kör bil.

Titta vad jag kan!!!
Resten av  dagen spenderade jag,Gita och Alida på stan,med lite god lunch ute samt lite shopping. Gita gick dock hem utan att hittat något. Själv kom jag hem med ny stekpanna(behövdes verkligen), ny tunika, attrialjer till att göra inbjudningskort till det stundande 1-årskalaset,samt lite annat smått & gott.
När vi kom hem hade David kommer ner,och  Christian lagade god,nyfångad rödspätta med hemmagjord remouladsås,citron och kokt potatis. Det smakade kanon efter en hel dag på stan.

           
Christian kockar,  Alida gosar i mosters knä,  Gita,lite smått trött efter vår hektiska dag på stan.

På söndagen bar det av till Majorna. Efter en god fika/lunch,traskade vi bort till Sjöfartsmuséet för att kolla in "Tintin"-utställningen,som visade sig äga rum på Stockholms sjöfartsmuseum,så det fick vi iinte kollat in.Däremot fick vi kollat in marinariet och alla dess fiskar. Sist vi besökte sjöfartsmuséet var förra hösten och då var Alida knappt en månad och sov sig igenom musée-besöket.Det gjorde hon dock inte nu,utan pekade och"pratade med"fiskarna. Bläckfisken som länge låg och tryckte under sin sten kom fram och "hälsade på oss".
En sak som INTE är bra med sjöfartsmuséet och som alla bör tänka på innan ett besök där är att caféet INTE tar betalkort. Hör & häpna,vad förvånade vi blev när vi skulle ta en kopp kaffe/the´samt ge Alida mellanmålet så när jag ska betala så säger de att det inte tar kort!!!!!! Finns det överhuvudtagent ställen i centrala stan som INTE tar kort nuförtiden???? trodde verklgen det hörde till undantagen.
Ja,ja,den efterlängtade koppen kaffe/the´tog vi när vi kom hem framför en hyrdvd.


Alida och papsen "pratar med" fiskarna på marinariet.
Kram alla!

Christian ville att jag skulle utöka bloggen med en ny kategori.

Så här är den. Premiär för för vår filmrecensionsblogg.
Eftersom jag och min käre man är frekventa filmtittare,som gärna (& ofta hyr film trots att vi har olika filmkanaler),så är det på sin plats att ha en egen avdelning för det här ochså,där vi betygsätter de senaste filmerna vi ser. Vi har ett betygssystem för varje film i betygsskala 1-10. 
Betygsskalan
1: Glöm bort den här filmen!
2: Dålig, rekommenderas ej!
3: Inte så värst bra,men inte dålig heller
4: Hyfsad
5: Godkänd
6: Sevärd
7:Sevärd och helt ok ochså
8: Mer än sevärd,bra!
9: Den här var verkligen bra!
10: Toppklass,gå och se/hyr/köp den!!!!

Senaste filmen vi såg var
Illusionisten
image195
Handling:
Det är runt sekelskiftet i Wien, och illusionisten Eisenheim (Norton) är på allas läppar efter sin första föreställning. Han bjuder på en för tiden helt otrolig föreställning där han tycks kunna bryta de naturlagar som finns. Succén blir stor, så stor att det når självaste kronprinsen Leopold (Sewell) som kommer på en av föreställningarna tillsammans med sin framtida fru Sophie (Biel). Under föreställningen anmäler Leopold sin Sophie till Eisenheim när han frågar efter en frivillig ur publiken. När Sophie stiger upp på scenen inser snart Eisenheim att det är hans ungdomskärlek som blev förbjuden av Sophies familj, därför att Eisenheim bara kom från en simpel hantverkarfamilj.

Nu 15 år senare är känslorna fortfarande lika starka, men Sophie är tillsammans med en maktlysten och inflytelserik kronprins som inte gärna släpper henne ifrån sig. Så med finess och lite magi försöker han få tillbaks Sophie men allt går inte riktigt som han tänkt sig.

Med en titel som ?Illusionisten? sitter det givetvis i bakhuvudet att här har manusförfattaren/regissören tänkt till och att man bör vara på sin vakt. Och med all rätt är ?Illusionisten? en lätt klurig film på det sättet att man aldrig är säker, speciellt inte efter att filmen tar en vändning efter nästan halva speltiden, då den byter spår från en ?Romeo & Julia?-historia till ett kriminaldrama där utgången är långt ifrån given.

Jag,Anna tyckte detta var en klar 8:a-" Mer än sevärd", mycket beroende på att den var lite klurig och inte så "självklart" både i handlingen och slutet. Christian gav den en 7:a"Sevärd och helt ok ochså".


Nya husbilder!!!

image193


image194

Sista och en av de fåtal riktigt varma dagarna?????

För pappa Christians del gällde husmålning. "Resultatet" kan ses i heminredningsbloggen.
Under tiden förlustade Alida och jag oss med att hälsa på min klasskompis Jennie och hennes dotter Ida. Efter lite picknick på en härlig gräsmatta. Fick töserna leka lite. Alida tyckte det var mycket spännande att kolla när Ida åkte ruschkana i lekparken.

                  
Ida och Alida- två goá tjejer!!!!

Måste bara dela med er av lite härliga bilder från igår när Alida prompt ville ha ett äpple att"knapra" på.

            



Vill även samtidigt gratulera kusin Camilla och hennes man Alexander som igår blev föräldrar till en liten Olivia, så nu har Alida förärats med två små tjejsysslingar,en på vardera släktsida.

Kramelikram*
 Vi önskar er allt gott!!!!!

Jobba,jobba!!!!

Ja,så,kan man sammanfatta vår söndag,(som ju egentligen är VILODAG).
Jag Christian och svärfar/pappa/farfar,(som slöt upp lite senare), ägnade en stor del av söndageftermiddagen till att måla vårt hus.. Huset ser nästan färdigt ut  nu, utvändigt. Tyvärr har jag inga nya bilder att delge er. Svärmor/mamma/farmor passade Alida under tiden,så det kändes nästan som jag och Christian hade liite "tumanhand"-tid
Efter flera timmars slit  åkte vi tillbaka till Tavlebord och åt god middag och Alida var (som vanligt) på jätteglatt humör.
Fikan/efterrätten intogs på altanen och Alida passade på att leka lite i gröngärset inna vi åkte mot götet igen.

image185




        Farfars favvistjej!!!
Sista altanfikan             
för i sommar???

Universeum....

Idag bar det av till Universeum.Jag,Christian Alida och så Christians lillebror Eric icke att förglömma.  Sist jag besökte detta ställe var för mer än 5 år sedan. Alida var mycket fascinerad av alla fiskarna och satt och pekade och "pratade" med dem.
   "Dubbel"Eric och Alida vid hajakvariet.
                                                                                                                                                    Skoj vid Kalejdoskop.....
Vi hade lika roligt som Eric och efteråt  besökte vi (efter Erics önskemål) McDonalds.


På "Mackedonkan"

Farmor/svärmor/mamma passade på att göra lite ärenden och kom sedan och hämtade Eric,efter det tog vi en promenad längs avenyn och köpte oss varsin glass. Mannen konstaterade att detta var nog sista glassen som inhandlades och avnjöts på avenyn för i år.Vädret var nästan höstlikt,med lätt kylslagna vindar.Hyser  lite beröm för dem som orkar besöka det pågående Kulturkalaset i stan, för på kvällen blir det ju ännu kyligare.
Både mysigt och lite sorgligt med tanke på den kalla sommaren.
Alida fick även en förtidig 1-årspresent av sina tre äldsta farbröder,vilken hon (med lite hjälp öppnade med stor glädje.
Det visade sig innehålla en "lära gå vagn". Vi skulle egentligen fått deras gamla ,men så fick vi en helt ny,röd och fin av märket Brio.
Tack, Daniel,Simon och Isak för denna fina present,hälsar Alida!

Oj,vilket stort paket!


Har fått lite assistans från mamsen...


Linux stod på två ben och lekte med presentpappret.


För alla nyfikna!!!!!

Här kommer lite bilder från vårt husbygge:
Det har gått otroligt snabbt från murningen och framåt.Snickarna är oerhört effektiva,fast de har ju god hjälp av Christian,hans far och bröder.
image174
Huset sett från vägen.

image175
Huset sett från sidan och bakom träden ser man vattnet!



Får man drömma lite hur man vill ha det hemma????

Javisst,självklart får man det om ni frågar mig!
Dessa stolar har vår dottern på sitt rum och jag verkligen älskar dennna kollektion från Siadesign.

image173
Foto: Siadesign.



Här kommer receptet på kycklingen som jag bjöd släkten på, på min födelsedag

På allmän,nåväl på min mammaas begärna kommer här recemtet på kycklingen jag bjöd på när jag firade födelsedagen med släkten.
Jag beräknade lite på "en höft" ,men så här ser receptet ut för 4 portioner:

4 kycklingfiléer,alternativt 1 färdiggrillad kyckling.
1 röd paprika
1 burk creme´fraiche av valfri fetthalt, jag tog "LÄTT"
1-2 msk mango chutney(efter behag)
1-2 tsk sambal oelek ( beroende på hur stark ni önskar att den ska vara)
riven ost
Salt &peppar
Flytande smör/margarin att steka i


Strimla och stek kycklingfiléerna,slata och peppra,alternativt  dela den färdiggrillade kycklingen i mindre bitar.
Skär paprikan i mindre bitar och stek dem mjuka.
Smörj en ugnfast form och lägg i kyckling och paprika.
Blanda cremé fraiche,sambal oelek,mango chutney, salt och peppar. Häll över blandningen på kycklingne och paprikan.
Strö över riven ost och ställ in mitt i ugen på 200 grader i ca.10-15 minuter.
Servera med nykokt ris och en fräsch grönssallad.


Inga nya bilder idag tyvärr.....

Då vår kamera idag varit på rymmen till vår tomt och i mannens beslag.
Däremot  har jag och Alida haft en trevlig dag i form av en utflykt till Botaniska i Sällskap av några mammakompisar och deras ögonstenar.
Tanken var att vi skulle picknicka där, men de täta regnskurarna satte stopp för våra planer. Det fick bli fika på Botaniska paviljongen istället,inte dumt det heller!
Vi hade en jättemysig eftermiddag och Alida somnade sött i vagnen  på vägen hem.

Inget nytt under solen f´låt regnet!!!

Det senaste dagarna har vi spenderat hos mamma/mormor & pappa/morfar på Stillingsön.
För Christians del var detta  speciellt uppskattat med tanke på att han slapp att gå upp i svinottan för att åka till husbygget, idag "räckte" det med kl:06:00!!!!!
Alida och jag hade två lugna och sköna dagar,dock inte mycket sol och bad med en massa bus,gos och lek inomhus blev det. Mamma/mormor hade  varit på vinden och rotat fram mina och Gitas gamla dockor(däribland en mörkhyad docka med "hår" som man kunde tvätta) och lite andra roliga leksaker.
Alida betraktade dockan med viss skepsis,nästan,men sedan släppte det en aning.
På kvällen åt vi god middag och Gita &  David slöt upp.
Dagen efter passade jag och Alida på att hälsa på våra vänner Jemima & C-H och deras barn,Pappa Chrisitan lyste dock med sin frånvaro;-)
Vi fick god fika,C-H:smarriga cornflakes-kakor.Sedan fick jag tjuvklämma lite på nya Me&i-kollektionen....Massor av snyggt,vill jag lova!  kläderna kan hittas här:http://www.meandi.se/
Inser det komemr vara svårt att hålla i pengarna på mitt Meandi-party!!!

Inte för glömma!!!!
Ett stoort grattis och massor av lyckönskningar från oss till Christians kusin Madelen och hennes Marco  och lille Anton som fått tillökning av en lite tösabi/lillasyster,,vi önskar er allt gott,vänner!


En liten summering av veckan som gått!

Kära bloggläsare på "allmän" eller kanske "enskild" begäran..... nåväl här kommer iallafall en liten summering av den föregående veckan.
Torsdagen den 9 Augusti:
Denna dag bjöd på lite ledighet från husbygget och då passade vi på att åka och bada vid Getterön i Varberg. Trots att vi är uppvuxna med bousländska klippor och allt som hör till så är iallafal jag banrsligt förtjust i långgrunda stränder och nu får man ju en anledning att åka till sådana badplatser tack vare Alida.
Solen sken och vi fick både badat och lapat en hel del sol. Dagen avslutades med en god och lätt middag på strandrestaurangen innan det bar av hemåt till götet igen.


Härligt att leka i sanden....


Mätt Alida efter middagen på strandrestaurangen på Getterön.

Fredagen den 10 Augusti:
För pappa Christians del var det husbygge som gällde,medans Alida och jag förlustade oss på stan i sällskap av Karin. Efter en god lunch  på cafe´Cappucino,tog vi en långpromenad upp mot Slottskogen, med mellanstopp på Villervalla i Haga där Alida fick en fin klänning fullt med bruna stjärnor på samt tillhörande munkjacka i brun velour. Väl Slottskogen tog vi en liten "mini"fika på Bel Parc, och fick gratislyssnat lite på  en av Way out West-festivalkonserterna, innan det var dags att bege sig hemåt.

Lördagen den 11 August:
Förmiddagen ägnades åt städ och tvätt inför söndagens "event" då våra föräldrar,syskon(några med "bihang") skulle komma på en liten födelsedagsmiddag.
På eftermiddagen var vi så trötta på att vara "instängda" i vår varma lägenhet att vi tog oss till Slottskogen för en promenad och lite lek på Plikta-lekplatsen,vilket uppskattades av unga fröken. Däremot var gungan inte så värst poppis längre,
Sedan tog vi en fika på Bel parc(2 dagar i rad för mig,,,,hur ska detta sluta????;-) ) och lyssnade lite på några av banden som spelade på Way out West i Slottskogen.
På hemvägen handlade vi innan vi (efter läggning av Alida) sjönk ner med en hyrdvd & (som vanligt när vi ser på film)en stooor skål med popcorn i soffan, "Den innersta kretsen".


Gungan var inte så värst poppis denna gång....


...Desto roligare var det att leka tittut i de små "kojorna".



Fika på Bel parc.

Söndagen den 12 August:
Idag  firade vi min(Annas) födelsedag en dag för tidigt med lite festlig middag för föräldrar,svärföräldrar,syskon med 2 bihang. Jättetrevligt som vanligt och trevliga små presenter bl.a en "tjejhammare" som var blommig och hade små skruvmejslar inbyggda i sig ochså... Kan inte förstå var svärmor hittar alla lustiga och skojsiga prylar....:-)
Känns som tiden går otroligt snabbt,,nu är det ju bara tre år kvar till 30.... *HJÄLP*:......

      
Kalasdax!                       Myser hos "farbror" Eric

Alida bjöd på lite "underhållning" ochså!!!


"Måste ju finnas något enkelt knep att komma upp på pallen....."

...."Nästan uppe!!!!"

Måndagen den 13 Augusti
Idag var det min "riktiga"födelsedag,,"tjuvfirandet"igår till trots. Fick en jättesöt uppvaktning av man och dotter som sjöng så fint och hade med sig några trevliga paket som innehöll bl.a en t-shirt med texten "Mamma",från Alida, samt några dvd-filmer. Sedan åkte Christian iväg för åter snickra hus. Och jag & Alida blev lämnade "mol allena" på min födelsedag...men den ensamheten varade inte länge!
Senare på förmiddagen kom vår kompis Miriam och hennes två små,varav lilltjejen är jämnårig med Alida. Efter lite god lunch bestående av  köttfärssås & spaghetti som både barn och vuxna smaskade med god aptit, gick vi ut till lekplatsen och sedna en lite promenad innan det var dags för mellanmål  för barnen innan de åkte hem.
Vi passade även på att "byta"vagn med varandra,så Alida fick åka syskonkärra och Storebor rasmus intog Alidas vagn.

Födelsedagsuppvaktning på sängen....



Vagnbyte...

Som"plåster på såren" för att Christian snickrat  på huset hela dagen istället var att vi hittat på något så lagar han en(förhoppningsdis) samrrig middag till mig,det är en överraskning så jag är portförbjuden att vistas i köket..*SPÄNNANDE*

Kram alla som orkat sig igenom denna låånga blogg!!!!







Lite inspiration till vårt husbygge......

Idag tog vi en tur till Bauhaus i Bäckebol och Kakelpalatzet i Mölndal för att reda nu få lite inspiration till  kök och badrum(och flera andra rum ochså för den delen).
Den här stilen på klinkers & kakel  är fräscht ,enligt mig.Däremot är jag inte så förtjust i  det smårutiga  svartvita, och handfatet  är väl lite  väl futuristiskt för min smak,, samt badkar med  glasvägg är inte helelr i min smak,men lite inpriation ialla fall!

image155
Badrum i  serien Le Cave

När det gäller kök så är både jag och Christian inne på att vi vill ha ekkök, och smårutigt kakel,iallafall som landet ligger just nu. Vi kanske ändrar oss till något annat , men det  det är inte helt säkert.
Det här köket från Marbodal är vi förtjusta i,dock är inte handtagen riktigt min stil,men lite snygga är de.

image156
Marbodal Form ek (foto Marbodal)

Detta kanske skulle passa på diskbänken????

            
KUB  (foto Cult design)    Boxserien (foto Cult design)

Dessa ljusstakar skulle nog göra sig fina i storstugan/allrummet där vi komemr ha öppet upp till nock.
image159
(Foto Haga hem)



Ännu en lite uppdatering....

....Märker att jag legat på latsidan med mitt bloggande så här kommer lite uppdatering om vad som hänt i familjen Josefssons liv de närmaste veckorna:
I fredags fick vi besök av León & Elin samt deras mammor från föräldragruppen. Efter  fikat busades det och stojades det friskt här hemma. Alida var mycket imponerad över Elins krypande och Leons stapplande steg att  hon försökte sig på lite egna varianter samma kväll

Tre goá ungar, Alida, León & Elin (med boken i mun)

På lördagen var det utflyktstajm. Denna gång tog vi bilen upp till Grebbestad  där vi åt gott och strosade på bryggan.

På restaurang i  Grebbestad

Söndagen var ämnad åt Sjörövarkalas. På yngste fabror/bror/svåger Erics begäran gick hans 7:e födelsedag i Pirat -& Sjörövartecken. Givetvis skulle gästerna vara utklädda (om de ville). Det resulterade dock i att hela klanen Josefsson/Askland hade förvandlats till en hoper  sjörövare, men inga släktingar hade hängt på denna "trend"med undantag för Dessi och hennse yngste son,Gabriel som hade lite utstyrsel iallafall.

 
Ett gäng sjörövare har intagit Tavlebord  i besittning .


Alida  satt tryggt hos Amanda


Födelsedagsbarnet fick naturligtvis börja med tårtan.


Kusin Birgitta och svärmor/mamma/farmor Pia med Alida.

Idag,måndag var det för Christians del,lite huspyssel. Jag och Alida tog (för första gången) bussen upp och mötte upp Christian och sedan åkte vi och badade. Allesammans tyckte nog det var lite kyligt,men det svalkade skönt en dag som denna.
Nu har vi suttit på balkongen och avnjutit Christians goá pannkakor med lönnsirap till kvällsmat,lillan sover och vi har laddat dvd/cd-spelaren med Stieg Larssons "Luftslottet som sprängdes" på ljudbok....Jättespännande,go´kväll alla!!!!!


Alida åker buss till Orust för första gången.


RSS 2.0