Inspirationen tycks inte ge vika!


Bild från Countrybymail

Sådana här bokstäver beställde jag hos Countrybymail, en mycket trevlig webbshop med mycket shabby chic-inspirerad inredning. Nu är väl inte jag helt såld på denna typ av inredning , men lite "biten" har jag nog blivit ändå!
Nu ska jag bara lyckas med konstycket att kombinera lite av denna typen till vårt lite moderna "ek/svartvitt / blandat med  arvegods"-inredning.
I n annan webbshop som säljer liknande inredningsdetaljer, Par Courrier hittade jag  lite annat smått och gott ,men det får nog vänta tills efter nästa löning,  men håll med om det de är fina . Nyckelhängaren skulle jag kunna tänka mig kan  få hänga på spaljén i hallen.




Bilder från Par Courrier


Var bara tvungen att dela med mig!

Av denna underbara bild från igår när jag & Alida bakade cupcakes!

Har beställt hissgardinerna

Dessa blev det till vårt sovrum och till Alidas, likadan men i olivgrönt.

  

Fredagsmys och andra trevligheter

Vi startade upp vår helg med ett ordentligt fredagsmys.  Med gott att dricka och goda tilltugg i form av små västerbottenpajer innan middagen som denna fredag bestod av fläskfile´med gorgonzolasås och ugnsbakade potatisskivor.


På lördagen  grejades det med vår spalje´som nu står färdig och fint för att vitmålas!
Tack snälla,rara svärfar för all hjälp, vad hade vi gjort utan dig?????
Mot sena eftermiddagen var det dags att ge sig av 150 m bort närmare bestämt hemma hos Hammarlunds där deras årliga höstfest med maskerad gick av stapeln.
Årets tema  för utklädningen var musik och på festen fanns alla från Povel Ramel till Lemmy i Motörhead representerade, dessvärre missade vi att ta med  kameran så  några bilder har vi inte. att bjuda på för tillfället.
Söndagen bjöd på bl.a gudstjänst för hela Orust i Stala kyrka, med efterföljande kyrklunch och föredrag "Förlåtelse- nyckeln till alla låsningar", mycket intressant och givande föredrag!
Sedan var det dags för födelsedagskalas för bror/ farbror/svåger Isak som fyllt 17. Mycket trevligt och gott som vanligt.
Alida hittade en trevlig lekkamrat i form av pappa Christians syssling Gabriel som är ett år äldre.


 Läser sagar för farbror Eric     Delad glädje=dubbel glädje!

Nu ska jag gå ner och slappa lite i soffan innan sängen!!!
hejdå!

Hissgardin och Julpyntsidéer


Bild från www.jotex.se

Den här underbara "skapelsen"sprang jag på tack vare den helt underbara tidningen "Allt i hemmet", där de hade en hel del trevliga gardintips.
Eftersom vi köpt panellängder til både kök & vardagsum tänkte jag att man kunde "bryta av " lite med en hissgardin i sovrummet.
Jag tror att färgen nougat kommer göra sig riktigt snyggt mot de vita väggarna och vårt svarta överkast med små stjärnor på, har även en prydnadskudde som går i  ungefär samma toner som gardinen.

Att jag längtar till Advent och Jueltid är nog vida känt vid det här laget. Nu när man har ett helt nytt hem att julpynta så ska jag nog unna mig att  köpa lite nytt att pynta med.
Det här föll jag särskilt för i Jotex sortiment, och  det kommer förhoppningsvis få pryda vårt julpyntade hem framöver.

                

Den här julstjärnan får gärna pryda mitt vardagsrumsfönster
Bild från
www.jotex.se



Som de flesta vet gillar jag ju Cult designs sortiment på blomsterkrukor, denna kommer dock inte därifrån men föll mig väl i smaken,

Bild från www.jotex.se

Hjälp tomten att hålla ordning på alla klapparna!
Bild från
www.jotex.se

                                                                                    
                                                                                       Till ytterdörren

                                                                                    
Bild från
www.jotex.se

Nattfrost....



Imorse när jag skulle åka iväg till jobbet var det "premiär" för skrapning av bilrutorna. För mig är det ett riktigt säkert tecken på att  nu är det höst . Är ju så vackert ute nu med alla vackra gula och röda löv.

Barnkalas.....

Idag var vi  över till grannarna tillika vännerna på barnkalas. Deras yngste son Adam blev HELA 2år idag och detta firades med ett mycket mysigt och trevligt kalas för de närmaste  (samt oss).
Trevliga presenter fick  han, i form av bl.a en legobåt, "Totte" på dvd (av oss) samt lite annat smått & gott som en nybliven, 2-årig liten kille kan tänkas att gilla.
Efter lite god lunch i form av hamburagare & pommes frites  var det dags för tårtan . Liksom när storebror Isak fyllde år, hade Jemima bakat en jättefin prinsesstårta med masssor av söta små, egenhändigt ( och mycket proffsigt gjort) marsipankaniner på toppen, som alla små kalasdeltagare smaskade i sig.

            Födelsedagsbarnet med sina föräldrar
Alida med paps...  


Den smarriga tårtan, notera de fina  marsipankaninerna!

            
Mumsar tårta och annat gotter.......

           Kalasets yngsta deltagare ritar vid bordet.
Födelsedagsbarnet i
egen hög person


Efter kalaset åkte vi och hyrde en film som vi ska se lite senare ikväll, "There will be blood", hoppas den är bäätre än vad den ser ut att vara:-)
Nu ska jag gå ner och fixa lite gott filmsnacks i form av popcorn , chips & dricka.
     




Ha en skön kväll alla!!!!!

Meandi....



I lördags var jag på ett litet , "inofficiellt"  Meandi- party hemma hos min kära vän Jemima som även säljer dessa underbara kläder.  Jemima hade lyckats samla ihop några  "köpsugna"mammor som hon demonstrerade höstkollektionen för och samt Oktober månads nyheter.
Sedan bjöds vi på god lunch i form av soppa och gott bröd till och fika i form av äpplekaka och kanelbullar. Det var ju "Kanelbullens dag", icke att förglömma
Visserligen hade jag ju ett eget party  för ca. en månad sedan och fick shoppat en del fint till både Alida och lillen i magen, men det hindrade mig inte från att  unna mig något fint ur kollektionen .
Den här gången blev det en klänning till mig själv, figursydd så den kommer säkert passa fint under större delen av graviditeten ochså.
Idag hälsade jag & Alida på hemma hos Hammarlunds och passade även på att hämta min beställning.


Den här klänningen blev det , har  i en månads tid suktat efter den här och nu har jag äntligen en egen!

Nu börjar......


Oskyldigt dömd, på TV4. Denna serie har visserligen haft permiär, men det hindrar inte mig från att uppmärksamma detta idag. Så nu ska jag gå ner och fixa lite gott tv-fika och slå  mig ner i tv-soffan.

Längtar till advent......

Kanske lite tidigt att önska: men ändå!!!


Nu har ju hösten kommit på "allvar" med det mesta var det hör till såsom alla de vackra färgskiftningarna i rött & gult, det har blviti kyligare ute och allt man vill göra om kvällarna är att tända massvis med värmeljus,  krypa upp i soffan med ett stor  mugg the´och bara koppla av. För visst är hösten mysandets tid???!
Hösten får mig att vidare tänka på advent  och Jul. För en jullälskare som jag  har redan börjat fundera ut hur årets julkort ska se ut , hur vi ska skapa en mysig julig inredning hemma, samt  sist, men inte minst allt gott vi ska baka & laga!

         
Laxjansson                       Knäck                             Leilas julgodis



En annan grej som jag bara toklängtar efter är när alla juleljusen tänds på Liseberg! Tycker det är  underbart att bara strosa omkring därinne och beundra allt fint som de smyckat nöjesparken med samt ta en tur i slänggungan ochså.
I år får dock det sistnämnda stryka på foten då jag nog inte får plats i gungan.:-)

Gaaahhh!!!!! hinner inte blogga, men här kommer iallafall en liten uppdatering av vad som hänt den närmaste tiden i vår familj

Sista helgen i September var en väldigt speciell helg ( i positiv bemärkelse). Vår lilla skrutta fyllde hela 2 år den 28:e och det firades i dagarna 2. Först ett pyttebarnkalas på lördagen för några små vänner och deras familjer. Vi kalasade på korv & bröd och till efterätt blev det en glasstårta modell tåg.
     
Presentöppning.....


Tågglasstårtan


Alida något skeptisk till de två ljusen

På söndagsmorgen  uppvaktade vi vår lilla pärla med sång och paket som innehöll bl.a, vattenfärger, kläder, och en gungälg.
På eftermiddagen var det dags för kalas nr.2 för närmaste släkten, vilket blev mycket lyckat. Många trevliga paket bl.a en leksaksdammsugare, en trehjuling.
 Kalasgästerna (och vi) mumsade chili corn carne med ris och sedan var det dags för tårtan "Sommaräng" att göra entre´. Denna gång hade Alida fått lite vana att blåsa ut ljusen.
 





RSS 2.0