Premiär för min nya mat&bakblogg

De som känner mig väl vet att jag fullkomligt slukar recept.
Jag har samlat på mig så många recept till den milda grad att jag under mina sista graviditetsveckor(när man inte orkar göra så mycket ansträngande) sorterade och rensade så att min abslouta receptfavoriter skulle få plats i en pärm. Lättare sagt en gjort. Nu efter ca. 6 månader(efter Alidas födelse) skulle jag nog behöva göra en sådan insats igen!
I min allmänna blogg kunde ni läsa att vi firade Alidas 6 månaders dag med tårtkalas. Och för er som tyckte att tårtan såg smarrig ut så delar jag här med mig av receptet:


Barbapapatårta
 
Tårtbotten, ugnstemp 175grader
Dubbel sats av sockerkaksrecept:
100g smör eller margarin
4 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vanillinsocker
2 dl mjölk eller vatten.

Fyllning:
2 pkt jordgubbsfromage som vispas med mjölk
Garnering:
 Neverstopgodisar
Vit kristyr på tub
tårglasyr på tub(mörk)

Chokladsmörkräm:
200g mjukt margarin
1-2 dl siktat chokladflorsocker
1dl mjölk
1 äggula
Röd hushållsfärg(så att smeten blir rosa)
Rita av Barbapapafiguren på ett papper
Smörj och bröa en stor djup  ugnsplåt. Smält matfettet och låt det kallna. Vispa ägg&socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan detta i äggsmeten tillsätt sedan vätskan och det smälta avsvalnade matfettet. Vispa till en slät smet och häll i ugnsplåten/formen: Grädda i ca. 50-60 minuter.
 Låt svalna. Under tiden gör du jordgubbsfromagen enligt anvisningar på förpackningen. Gör även chokladsmörkrämen.
Vispa ihop alla ingredienser till chokladsmörkärmen till en smidig röra& tillsätt rödhushållsfärg så att krämen blir rosaaktig och sätt in i kylen medan du, skär ut önskad form (barbapapa) i kakan, dela tårtbottnen i två delar ,där du fyller med jordgubbsfromagen.
Täck sedan hela tårtan med chokladsmörkrämen. Använd  2 Neverstop godisar till pupiller och pritsa sedan några ggr med vit kristyr för ögonvitorna. Måla näsa & mun med tårtgarnering.
Nu är tårtan färdig att avnjutas!


En helg med mycket lite aktivitet

Ja,ungefär så kan man sammanfatta den gångna helgen. På lördagen var dock Alida och jag(Anna) på fika hemma hos en mammakompis. Mysigt och trevligt, det var två andra mammakompisar och deras små där ochså. Vi bjöds på goda våfflor med sylt&grädde,kladdkaka, kaffe/the´,mums!
Natten mellan lördag och söndag började jag må illa,som åtföljdes av två kräkattacker och lite feber. Detta resulterade i att jag låg som en däckad säl större delen av söndagen.

Tack och lov var pappa Christian hemma och kunde ta hand om Alida. Vad kunde vara bättre än att lära henne att spela trummor????


Idag är vi hemma och tar det lugnt. Har lagt upp två nya kategorier här i bloggen där jag kommer skriva mycket om mina främsta hobbies,som är pyssel & matlagning/bak.Ett och annat recept kommer ochså läggas upp liksom bilder på mina pysselalster.

Nu verkar våren ha kommit på allvar!

Märker att jag "slarvat"lite med mitt bloggande och det beror inte på att jag är lat...eller iaf nästan då! Mer för att jag tyckt att jag inte haft något roligt att berätta.
Dagarna rullar på som vanligt. Förra veckan jobbade Christian endast 4 dagar ,tack vare annandag påsk! Vilket betydde att helgen kom snabbare än vad den brukar. På fredagskvällen spenderade hela familjen på Svenska mässan,där Baby&barnmässan intagit den stora mässhallen. Mycket fanns det att titta på och shoppa!
Det här shoppade pappa Christian till Alida:
Gammalt hådrocksfan som han är!
På lördagen var det ochså fullt ös. Först in till stan för att mamma Anna skulle behöva klippa sig och behövde dessutom nya vårskor och vårjacka. Passade även på att äta en god,smarrig restauranglunch på en trevlig uteservering. Sedan bar det av till vår tomt där vi skulle mäta ut exakt vart vårt kommande hus ska stå. Tänkte dela med oss av en jättefin bild som vi tog på vår lilla älskling.

Söndagen var det dags för 80-årskalas för Christians farmor. Riktigt mysigt att träffa alla släktingar och Alida charmade allihop!
/kram

Alidas första Påsk!


Vår alldeles egna lilla påskgumma

Nu har Alida firat sitt livs första Påsk ,och fått vara påskärring på väg till Blåkulla,dock utan kvast :-).Eftersom vi är troende brukar vi särskilt tänka på Jesus död och uppståndelse under påskhelgen,så även denna. För oss är påsdagens gudstjänst viktigast då man firar att Jesus är uppstånden.Förutom söndagens gudstjänst har det hänt en del andra trevligheter.På påskafton var Alidas moster med fästman här. Vi avnjöt en 4-rättersmiddag,inspirerad av påsken. Resten av helgen spenderades på Orust, med god mat,kyrkobesök och umgänge.
                   
Dukat för påskaftonens  Den goda förrätten         Alida kör "bil" i sin egna matstol,som hon fått av mormor&morfar.
 festmiddag

Äntligen "knäckte hon koden"....




Imorse när jag satte henne i soffan med ryggstöd lutade hon sig framåt och ville hellre sitta helt själv,sedan lade hon sig på rygg för att rulla över på mage.Mamma var såååå stolt!!!


Idag ska vi bara ta det lugnt och mysa hemma. Alida är ju förkyld och har fått en massa hosta så vi kommer mest hålla oss inomhus,kanske en kortare promenad,vill ju inte mysiga det soliga vädret.
I eftermiddag ska vi möta upp Christian för att åka och storhandla inför påsk.
Just det,glömde ju berätta att bygglovet nu är klart och att vi får lov att bygga det hus vi vill på vårt tomt på Askerön.Känns bra att det äntligen är färdigt efter många turer fram och tillbaka.
Väl värt att fira nu i i helgen!


Halvårskalas för lillskruttan!

Vår lilla skrutta fyllde 6 månader i onsdags(28/3)  och det ville vi fira tillsammans med hennes mor&farföräldrar.Sagt och gjort. På söndag eftermiddag kom farmor&farfar,farbror Eric och mormor&morfar och moster Gita hit och uppvaktade med fina presenter som bwestod bl.a i, strandleksaker,kläder, och en"Bobbycar".
Vi bjöd på egengjord smörgåstårta och Barbapapatårta till efterätt. På tårtan tronade ett halvt 1-årsljus. Är det halvårskalas så är det:-)
Idag är det dock lite förkylt och hostigt,så vi håller tummarna för att det inte blir värre.

Så här glad var Alida över alla presenterna.



Födelsedagsbarnet får blåsa ut det halva ljuset på tårtan.

Välkommen till min nya blogg!

 I min blogg kommer jag skriva om både stort och smått i min (åh så spännande!) vardag och allt som händer samt om mitt pysslande. En lite närmare presentation om mig och min familj:
* Är 26 år,dock inne på mitt 27:e.
* Är lyckligt gift sedan 2002 med min Christian.
*Blev mamma för första gången den 28 september 2006,då vår älskade dotter Alida föddes.
*Är för  tillfället föräldraledig,men börjar arbeta igen,som förskollärare den 1/9.
*Är pyssel-och sötsaks"beroende". Det sistnämnda är INTE bra för min figur.
*Är kattmatte åt vår 3-årige hankatt Linux.


Det var nog det mest nödvändiga faktan om mig!:-)

RSS 2.0