Dax för en uppdatering!!!!

Tack vare sommar och semestrar har jag inte uppdaterat här på ett tag så nu är det dax!
De senaste veckorna har kantats av grillfest,hos våra vänner Jemima & Carl-Henrik, "campingsemester" i husvagn på vår tomt.
Dessutom har vi även hunnit med ett Lisebergs(tillsammans med våra vänner Henrik & Sofia samt deras lilla goding,Elsa) -och ett Ullaredsbesök,där det inhandlade både det ena och det andra. Vädret har väl inte varit det roligaste, men torsdagena Lisebergsbesök bjöd på lite sol och värme iallafall.
Alida,fotad i ett obevakat ögonblick hemma hos farmor& farfar.

 Leker på stranden medans pappa badar.

Roligt att åka ponnykarusellen!   Gos med en Lisebergskanin.

Papporna åker Farfars bilar med sina döttrar.

Kram på er alla*

Många turer till Orust....

Tisdag den 17 Juli

Idag gjorde vi en liten  utflykt till Käringön och fick uppleva både strålande sol och regn,vi tog med lite god picknick som vi avnjöt på bryggan.
På kvällen åkte vi till Tavlebord och åt kvällsmat innan det bar av hem till götet igen.

Nöjd Alida på väg till Käringön

Far & dotter på färjan.

Anna bredvid "Käringen"

Onsdag den 18 Juli

Även denna dag spenderades på Orust. Pappa Christian var på tomten och murade klart det sista,dvs, innerväggarna,medan jag och Alida hälsade på hennes farmor & farfar.
 Vi hann även ( i sällskap av farmor/svärmor+ en släkting) en tur till Mollösund där det var en stor auktion. Efter en stund tröttnade dock lilla fröken så vi tog nel iten promenad ner till Hamnen,vädret var perfekt för det:-)
Hem från auktionen kom jag med en gammal kittel som jag ska putsa upp och ha som prydnad i köket på Askerön samt en lite vävd tavla som föreställer Mollösunds kyrka.
Efter middagen,åkte vi och ställde upp Christians föräldrars husvagn på vår tomt, där ska vi var mellan lör-ons nästa vecka,känns lite osm vi ska på semester fast på vår tomt!!!


Alida framför Cafe´Emma i Mollösund

På väg hem från Orust

Kram på er alla!


Helg!!!!

Igår var det meningen att vi skulle picnicka med några andra föräldrakompisar i Slottis från Familjelivs-gruppen,men de täta regnskurarna ledde till att vi ställde in i sista stund. Eftersom vi hade massa god utflyktsmat hemma så packade vi ändå ppicknickväskan och åkte in till stan och kikade litre först på stadsbiblioteket,sedan promenerade vi upp till Näckrosdammen nära Humanisten,
där det finns en trevlig liten park med lekplats där vi intog vår matsäck.Sedan börejade regnet ösa ner igen så det blev en promenad på avenyn i regnet och diverse avbrott för att kika in i affärerna.
Hem kom vi  två cd-skivor rikare bl.a "Electric banana band´s bästa",som jag och Alida diggade till medans Christian lagade middag.
Idag,söndag,spenderades på Orust,på Stillingsön. Mormor& morfar var naturligtvis glada att få träffa sin lilla skatt. Sedan kom även moster Gita  och vi tog en liten promenad innan pappa/svärfar/morfar tände grillen. Vädret var betydligt bättre än på mycket länge(känns det som).Hoppas det hålelr i sig och att badtemperaturen stiger ochså så att man kan få några lata dagar på stranden.
kram*

Besök hos fotografen och lite annat skoj

Fredagen den 13:e Juli:

Jag brukar ofta vara liite skrockfull inför fredagen den 13:e,men gårdagen var allt annat än otursdrabbad och tråkig.:-)
Dagen började med ett besök hos fotografen för att fota Alida. Trots att fotosessionen  ägde rum under hennes middagsvila så var hon glad som en lärka och skrattade och log på nästan varenda foto. Sedan somnade hon gott under bilfärden upp till Christians kusin Madelen och hennes man Marco och lille Anton.Där hade vi en mycket trevlig eftermiddag med trevligt umgänge & god mat & fika.TACK!!! Alida och Anton var lite reserverade mot varandra till en början sedan lekte de rätt ok,bredvid varandra.
Mot kvällningen gav vi oss av hemåt mot götet igen. När vi kom hem märkte vi att Alida var väldigt varm så vi tog tempen och det visade sig att hon hade 39,2...vi blev lite oroliga och ringe till Östras barnakut som trodde att Alida hade fått någon virusinfektion.Vi tror mer på att det är tänderna som spökar för idag(lördag hade hon betydligt lägre temp).
     
                                    
Alida fick låna           Anton får hjälpa till att           Pappa Christian med två busungar.
                                      mata
                                      Alida
Antons leksaksbil.

kram på er!

Regn,regn och åter regn....

Känns som jag inte har så mycket annat att komam med mer än klagovisor över detta eviga regnande. Vi har dessutom drabbats av ide´torka....Börjar sart få slut på förslag på vad vi ska hitta på när vädret är kasst,så tips emottages vänligen.
Idag har Cicki och hennes två grabbar Pascal(7 år) & Melvin(4,5 år) varit här och lunchat och lekt med Alida.
Det verkar som min Köttfärssås & spaghetti gjorde succe´då Pascal sa:" Det här var gott,Anna",vem smälter inte inför en sådan kommentar och särskilt när det kommer från ett barn och barn är ju i stort sett alltid ärliga i vad de tycker om och inte tycker om. Jag blev verkligen jätteglad ochmatlagnin är ju ett av mina stora intressen så det gladde mig stort!
Imorgon ska Alida fotograferas,hoppas verkligen det går bra,och att vi hinnergöra så att hon är både utvilad och mätt innan. Sedan bär det av till Uddevalla och Christians kusin Madele(+lill* i magen),hennes man Marco och deras lille Anton. Ska verkligen bli skoj och se hur Anton och Alida leker bredvid varandra.

Lite varierande aktiviteter...

Idag har vädret varit lika grått,kallt och trist som resten av Juli. Lite trist för idéerna för vad man ska hitta på börjar tryta en aning.Är det inte denna tiden av året då man ska kunna ligga och steka sig på stranden och ta ett dopp eller två?
Hursomhelst, gav vi oss iväg en sväng till Frölunda torg för kika lite i affärer.Vi kom hem med lite kassar av  lite varierande innehåll. Pappa Christian ville gärna  köpa lite nytt till Alida och P.O.P har ju rea så  det blev både t-shirt,blus,kjol ,klänning och ett par randiga underbyxor.En sväng in på Wettergrens blev det ochså för att köpa present till Pascal som fyller 7 år snart.
Väl hemma igen blev det jordgubbar&glass- fika i vårt fina"nya"kök innan vi skulle iväg igen. Denna gång hem till Christians kollega där vi blev bjudna på jättegod mat och hade kanontrevligt.


Alida får roa sig på sin filt och leksaker på golvet.
                                                                                                                            Pappa lattjar med kameran.

Övertrött och jätteglad....

Krma & go´natt på er!!!


Glömde.....

MIssade ju att Simon och Helge ochså syntes på fotot!

Födelsedag!

6 JULI 2007
Nu har pappa/mannen Christian gått och blivit hela 1 år äldre!
På morgonen  smög vi in med paket och sjön"ja må han leva..." Christian fick, en pressbryggare som kan brygga upp till 12 koppar,kaffe,behövligt till en flitig kaffedrickare som honom, samt kalsonger.
För Alidas del blev det inte så mycket sång,men hon gjorde så gott hon kunde!

Sedan åt vi en låång ,härlig mysfrukost. Eftersom vädret var urkasst höll vi oss inomhus hela  dagen,fikade små bakelser som jag(Anna) gjort dagen till ära.,åkte bara en snabbis för att handla mat och hyra film.. ...vi kom hem med två stycken; Göta kanal 2 - kanalkampen  samt   The Wickerman.
På kvällen hade vi vårt traditionsenliga fredagsmys med gott att dricka och tilltugg, innan middagen. Vad vi avnjöt kan ni läsa i mat&bakblogg.
Sedan blev det filmtittande, Göta kanal,blev det denna kväll.

Alida hjälper pappa att öppna paketen.  Födelsedagsbakelserna!

7 JULI 2007
Denna dag var vädret lika eländigt och vi gjorde inte många knop...mer än till affären för att handla inför 26-årskalaset dagen efter.På kvällen såg vi The Wickerman,en riktigt ruggig historia.
Alida har börjat sova sämre och nu två nätter i rad har hon vaknat kl.03:00,och inte kunnat somna om,så både jag och Christia har varit rätt sega dessa dagar.

8 JULI 2007
Idag var det kalasdax. Bådas vår föräldrar och ALLA syskon,samt en respektive var med.
Välkommen till släkten/familjen, Amanda!
Vi bjöd på paj,sallad,frallor med olika pålägg,kakor ,kaffe/the´och sist men inte minst egengjord jordgubbstårta.
Födelsedagsbarnet,fick bl.a trisslotter,och batteridriven skruvdragare.
Det är verkligen jättemysigt att vi har våra nära&kära på hyfsat nära avstånd  så att de kan åka hit för en eftermiddag för kalas eller liknande.
Paketöppning Jordgubbstårtan,notera dekorationen!Samlade till födelsedaggskalas(inte riktigt alla(!) ), Christian,Gita,Daniel, Simon Amanda,Isak,Kerstin,Egon,Helge. Skanas gör Eric ,Pia, Alida och jag, som stod vid kameran.


Kram på er!


Födelsedagsfredagsmys....

.....Då åt & drack vi detta:

Små sesamrullade brödrullar innehållandes philadelhia örtost och rökt skinka.
Drink: Tom Collins
image123

Vårt goá fredagsmys!!!!!

Eftersom vi fått färsk makrill som mina älskade föräldrar dragit upp så belv det en fiskmiddag som heter duga! Eller vad sägs om Stekt makrill i citron&dillsås och dillkokt färskpotatis??????
Receptet är hur enkelt som helst:
Rensa och fileá makrillarna,gnid i dem i en blandning av mjöl salt&svartpeppar. Stek gyllenbruna i smör ,3 minuter på vardera sida,max!!! Lägg filéerna i en smörjd ugnasfast form och in i ugnepå 100 grader ungefär....
Vispa sedan ur pannan med grädde.pressa citron i samt klipp färsk dill i ochså. Låt puttra i några minuter,ta ut fisken och häll över såsen.
Servera med dillkokt färskpotatis!

image124

Lista!

Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag fick storstädat badrummet

Vad gjorde du kl 08 imorse? Sov,fick "sovmorgon"av min älskling,han tog hand om lilltjejen

Vad gjorde du för 15 min sedan? Bloggade om gårdagen

Det sista du sa högt? "go´natt,Alida..."

Vad har du druckit idag? The´,vatten och läsk,proviva

Vad var det senaste du åt? En skinksmörgås

Vad var det senaste du köpte?  Ett par svarta crocskopior att ha när jag börjar jobba i höst.

Vad är det för färg på din ytterdörr? Brun

Vad är det för väder hos dig nu? Regn,

Godaste glassmaken? Gillar främst jordgubbsglass samt pecannnöt och kola i lösglassdisken

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Japp

Sover du tungt? Nej,inte nu sedan får dotter föddes.

Drömmer du mardrömmar? Ja, rätt så ofta

Trivs du med ditt jobb? Stormtrivs som fisken i vattnet!

Favoritklädsel? Myskläder.

Favoritlåt just nu? John Legend-each day gets better

Vad ser du om du tittar till höger? Kollar rakt in i bokhyllan

Vad gör dig glad just nu? Att maken har just börjat sin semester och har en massa tid för mig och vår lilla dotter.*UNDERBART*

Vad ska du göra härnäst? Poppa popcorn,

Höger el vänsterhänt? Vänsterhänt

Humör just nu? Rätt ok

Favoritgodis? Daim
Kläder just nu? Jeans & t-shirt

Sommarplaner?  Bygga på vårt hus,mysa med maken och vår lilla dotter,sola&bada,grilla om vädret tillåter....
Hur många kuddar sover du med? En.
Spelar du ngt instrument? Piano(ibland)

Morgon eller nattmänniska? Morgonmänniska,sedan Alida föddes, har inget val!:-)

Vad är viktigast för dig? Att mina nära och kära mår bra och är lyckliga,samt min kristna tro. Jesus gör UNDER  än idag!

Är du kittlig? O ja!

Snarkar du? Enligt mannen, ja

Stjärntecken? Lejon
Äckligaste insekten? Spindlar

Stökigt el välstädat? Välstädat.

Längtar du mest efter nu? Att Christian ska komma hem samt Krypa upp i sängen eller soffan med popcorn och en skön bok!

Nu går det snabbt......

....Det verkar som Alida utvecklas på alla möjliga plan just nu, både språket,samt krypande och andra rörelser.
Igår ställde hon sig så här strax före läggdags:
image122


Tidigare har hon bara blivit frusterad om vi ställt hene i detta läge,men igår valde hon att göra det för egen maskin och verkade dessutom gilla det!

De senaste dagarna har regnet bara öst ner så det har inte varit frågan om några längre trevliga promenader eller  så,men i måndags kom de och satte upp våra nya köksluckor och bänkskivor,(resultatet kan ni både se och läsa om i min heminredningsblogg)...Då passade vi på att ta en tur till IKEA för att köpa saker att barnsäkra hemmet med och naturligtvis var det viktigaste som stpd på listan skut,men,men....efter en god köttbullelunch och lite mer kikande på IKEA begav vi oss hemåt.
Igår var vädret om än ännu regingare så då passade vi på att storstäda lägenheten och idag var pappa C iväg för att mura på vår husgrund, jag och Alida passade på att åka till backaplan och flanera lite.
Imorgon blir det troligtvis Öppna förskolan,det är sista dagen innan sommarstängningen, och på fredag fyller pappa C hela 26 år och det ska firas med ett litet kalas för "närmast sörjande" på söndag.
kram*


Nya köksluckor!!!!

Nu är äntligen de nya köksluckorna på plats och köket känns som nytt. Nu kan vi verkligen sitta i köket och njuta av att vistas där,vilket vi inte kunde förut, med viss rädsla för att få en skåpsdörr på tårna:-(
Passade igår på att sy två par kuddöverdrag till kuddarna som ligger på kökssoffan,av gamla tygrester från sovrumsgardinerna!
Tänkte visa er  lite före och efter bilder så vet in(som inte besökt vårt hem) vad jag talar om.


image119
Köket före byte av köksluckorna och bänkskivorna


image120
Köket efter,visst är det skillnad????lägg märke till den fina bänskivan i trä!


Köket i en lite annan vinkel.


Intensiv helg!

Nu är vi äntligen hemma efter en intensiv helg på Orust hos mamma/mormor Kerstin och pappa/morfar Egon. De har ju fyllt år och passade ju på att resa bort så detta fick firas i efterhand.
Alidas mormor & morfar hade köpt en jättefin uppblåsbar pool till henne. Nu fick Alida inte tyvärr inte möjlighet  att inviga den i med vatten,men däremot utan:

På kvällen tog mamma Anna och moster Gita  Alida en promenad och Gita fick testa  att bära Alida i vår patapumsele.

På söndagsfrömiddagen fick vi njuta av en görmysig  båttur och då passade några av oss på att dörja, För Alidas del var det premiär i dubbel bemärkelse både,båttur och inviga nya flytvästen.
           Hjälper pappa att fiska
                                                                                                                             Självklart måste fångsten inspekteras

Hjälper till att styra.

På eftermiddagen hälsade vi på mamma Annas kusin Camilla(och liten i magen inte att förglömma) och hennes man Alexander i deras mysiga hus. Alida var på sitt soligaste humör och charmade in sig.
Pappa Christian fick sitt lystmäte och fick spelat trummor kompat av Alexander på gitarr. Alida fick hjälpa till ochså.
Hos Alexander och Camilla 
                                                                                        Det ska börjas i tid. Pappa Christian introducerar Alidai trummornas värld....


Senaste fredagsmyset.......

Bestod av en go´drink med gin (för Christians del) och grape/guava-schweppes, och goá asiatiska piroger. Receptet har jag lagt upp här innan.
image109

RSS 2.0