Middagstips inför helgen
Flygande Jakob - Jättesmarrig kycklinggratäng, servera med kokt ris & sallad!!!
4 portioner
Ingredienser:
1 grillad kyckling eller 4 stora kycklingfiléer
3 st. bananer
1 paket bacon
3 dl grädde, (i originslreceptet står det vispgrädde men jsg brukar ta matlagningsgrädde)
3 msk chilisås
italiensk salladskrydda
jordnötter (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skär baconen i småbitar & stek.
Dela den grillade kycklingen i små bitar, strimla kycklingfiléerna(om du använder det) och stek dem. Smörj en eldfast form och lägg i kyckling, bacon, skiva bananerna & lägg i dem med. Strö över jordnötterna
Vispa ihop grädden, chilisåsen och blanda i salladskryddan. Häll över kycklingen,bananerna och baconbitarna i formen . In ugnen i ca. 15 minuter.
Servera med kokt ris & en god grönssallad!!!
4 portioner
Ingredienser:
1 grillad kyckling eller 4 stora kycklingfiléer
3 st. bananer
1 paket bacon
3 dl grädde, (i originslreceptet står det vispgrädde men jsg brukar ta matlagningsgrädde)
3 msk chilisås
italiensk salladskrydda
jordnötter (valfritt)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, skär baconen i småbitar & stek.
Dela den grillade kycklingen i små bitar, strimla kycklingfiléerna(om du använder det) och stek dem. Smörj en eldfast form och lägg i kyckling, bacon, skiva bananerna & lägg i dem med. Strö över jordnötterna
Vispa ihop grädden, chilisåsen och blanda i salladskryddan. Häll över kycklingen,bananerna och baconbitarna i formen . In ugnen i ca. 15 minuter.
Servera med kokt ris & en god grönssallad!!!
Kommentarer
Trackback