Middagstips!
Är ju lite dålig med att lägga upp recept här i bloggen, men nu ska ni få ett av mig!
Denna underbart goda köttfärssås lagar Ingela som är kokerska på mitt jobb och det vore fel av mig att inte sprida receptet vidare!
Köttfärssås a´la Ingela
Du behöver:
500 g nötfärs
33 cl matlagningsvin vitt eller rött
1 burk passerade tomater
2-3 msk tomatpuré
1-2 tsk socker
1 köttbuljongtärning, 2 dl vatten
2 vitölksklyftor
2 finhackade gula lökar
2-3 msk smör eller olja
Örtkryddor; basilika, oregano
Gör så här:
Fräs lök & vitlök, smula ner färsen & häll över tomatpuré & socker. Låt detta fräsa en stund, späd sedan med vin, passerade toamter, buljongtärning + vatten & örtkryddor.
Låt detta koka upp & sedan småputtra i ca. 20 minuter. Rör om emellanåt. Smaka av med salt & peppar & red eventuellt med maizena & vatten ( 3 msk. maizena + 1/2 dl. vatten).
Servera med nykokt pasta!!!!!
Denna underbart goda köttfärssås lagar Ingela som är kokerska på mitt jobb och det vore fel av mig att inte sprida receptet vidare!
Köttfärssås a´la Ingela
Du behöver:
500 g nötfärs
33 cl matlagningsvin vitt eller rött
1 burk passerade tomater
2-3 msk tomatpuré
1-2 tsk socker
1 köttbuljongtärning, 2 dl vatten
2 vitölksklyftor
2 finhackade gula lökar
2-3 msk smör eller olja
Örtkryddor; basilika, oregano
Gör så här:
Fräs lök & vitlök, smula ner färsen & häll över tomatpuré & socker. Låt detta fräsa en stund, späd sedan med vin, passerade toamter, buljongtärning + vatten & örtkryddor.
Låt detta koka upp & sedan småputtra i ca. 20 minuter. Rör om emellanåt. Smaka av med salt & peppar & red eventuellt med maizena & vatten ( 3 msk. maizena + 1/2 dl. vatten).
Servera med nykokt pasta!!!!!
Kommentarer
Trackback