En liten hälsning.......

Nu är jag hemma och föräldraledig med Alida för att invänta  nästa lilla familjemedlems ankomst.
 Dagarna fördriver vi med diverse små & stora "projekt".
Förra veckan hade vi vännerna Cicki & Jemima (+hennes goa´ungar) på fika.
 
Adam matar Alida


Igår tog vi med oss mellanmålet ut på altanen och intog den där, till Alidas stora glädje, sedan kunde vi inte låta bli att bygga en snölycka ochså!

Gott med MER

         Början på en snögubbe


Snö- eller ska man kalla den islykta med tanke på plusgraderna igår?????

Ha en fortsatt skön vecka, alla!!!!

Mer goda recept!!!!

Passar på att lägga upp fler recept till goda helgmiddagar nu när det ändå är helg.
Den här pastan med fläskfilé har varit en av våra favoriter i flera år nu.



Fläskfile´ med vitlökscantadou ( 4 personer )

Du behöver:


Fläskfilé ca 500-600g
1 stor gul lök
4-6 stora färska champinjoner
1 paket cantadouost, vitlök& örter
1 burk creme´fraiche
Soja
Mjölk att späda med
salt & peppar


Gör så här:
Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor, stek , salta & peppra. Lähh över i en gryta. Skala & och hacka löken, skiva champinjonerna och fräs detta i stekpannan inna detta lägges över i grytan. Blanda med köttet och rör ner cantadouosten. Låt denna smälta och tillsätt cremé fraiche & soja.
Späd sedan med lite mjölk och låt puttra på låg värme i 10 minuter.
Servera med nykokt pasta, helst tagliatelle, riven parmesan och en fräsch grönssallad.

Och här kommer ett smarrigt fläskfilérecept till!



Fläskfile´med banan & currygrädde (4 portioner)

Du behöver:

400-500 g fläskfile´
smör
salt
1 kryddmått svartpeppar
2 bananer
3 dl. vispgrädde
1 tsk curry
Lite soja efter smak & tycke

Gör så här:

Skär fläskfilén i 2 cm tjocka skivor. Platta ut dem lite med handen och bryn skivorna i stekpannan.
Salta & peppra.
Smörj en ugnfast form lägg över köttet i den. Skiva bananerna och lägg dem där med.  Vispa ihop  curry med grädde och sojan, häll över köttet & bananerna.
In i ugnen  i ca. 15 minuter på 225 grader.
Servera med ris & en grönssallad!




Veckan som gick, i bilder!

I torsdags fick Alida och jag finfint besök av moster/ systeryster Gita. Mycket trevligt. Vi bakade smulpaj som vi sedan tryckte i oss med god aptit.

Alida med favoritmostern.....

På fredagskvällen kom Christian hem med två, mycket trevliga överraskningar, nämligen en bukett med 10 röda rosor till mig samt en påse med färska räkor, fredagskvällen kunde inte börja bättre än så, tack älskling!!!!!!!!!!


Alla hjärtansdag-gåva från älsklingen!


Mumsigt värre med räkor!

På lördagsförmiddagen tog vi det lugnt och Christian & Alida tog itu med att hugga lite ved på förmiddagen.
Efter lunch var det dags att ksjutsa Alida till farmor & farfar för sedan  vidare avfärd mot götet. Restaurangbesök & bio stod på schemat. Åt underbar plankstek på La Gondola, sedan bidde det "The Wrestler " på Bergakungen. Mycket sevärd film, även om slagsmålsscenerna var väl blodiga i mitt tycke!

      

Ha en fortsatt skön vecka allihop, snart är det ju helg igen!!!!!!

Middagstips!

Är ju lite dålig med att lägga upp recept här i bloggen, men nu ska ni få ett av mig!
Denna underbart goda köttfärssås lagar Ingela som är kokerska på mitt jobb och det vore fel av mig att inte sprida receptet vidare!

Köttfärssås a´la Ingela

Du behöver:



500 g nötfärs
33 cl matlagningsvin vitt eller rött
1 burk passerade tomater
2-3 msk tomatpuré
1-2 tsk socker
1 köttbuljongtärning, 2 dl vatten
2 vitölksklyftor
2 finhackade gula lökar
2-3 msk smör eller olja
Örtkryddor; basilika, oregano

Gör så här:

Fräs lök & vitlök, smula ner färsen & häll över tomatpuré & socker. Låt detta fräsa en stund, späd sedan med vin, passerade toamter, buljongtärning + vatten & örtkryddor.

Låt detta koka upp & sedan småputtra  i ca. 20 minuter. Rör om emellanåt. Smaka av med salt & peppar & red eventuellt  med maizena & vatten ( 3 msk. maizena  + 1/2 dl. vatten).
 Servera med nykokt pasta!!!!!





Utmanad!!!!

Fick en kul utmaning från min, mycket trevliga jobbkollega Mia :


Vilken mat äter du ofta?
Ägg i olika former, helst i kokt eller stekt form. Annars är jag ju en stor älskare av spaghetti & köttfärssås, och det blir det oftast 1 gång i veckan.

När du är på kalas, är du den personen som sitter eller hjälper du till och duka av?
Hjälper oftast till, fast det beror på vem man är hos och hur väl man känner värdfolket. Hos svärföräldrarna känns det "obligatoriskt" att göra det, fast inget negativt med det.

Var sitter du helst när du bloggar?
På vårt loft där vi har vår dator i arbetshörnan.

Köper du ofta Triss?
Aldrig

Vilken stad eller land har varit din bästa semester?
Svår fråga, men får jag säga sol & badsemester blir det Kap Verde-öarna där vi var i Januari förra året och
storstadssemester New York där vi var i slutet av maj 2007.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
TV4
Tv4+
TV4Fakta
SVT 1& 2
TV3

Jag skickar vidare utmaningen till :
Jemima  http://jemimahammarlund.blogspot.com/

Ulrika
http://www.enheltvanligmamma.blogspot.com/

Ann-Sofie  http://annsi80.blogg.se/



Meandi

Tidigare ikväll var jag iväg på ett Meandi- party hemma hos goá, söta Jennie.
Hade nog inte tänkt köpa mer än ett plagg, men visst föll jag dit och det bidde två!
Dock inget till bebisen, men väl till Alida.



KlänningBild: www.meandi.se



T-shirt, Bild: www.meandi.se

Kunde inte låta bli.....

...så detta fick följa med hem från söndagens Torp-besök!

Till Alida


Leggings från KappAhl


Tröja från Lindex, "Fem myror"-kollektionen

Lite nytt hemma!

Kikade förbi Himlafint, när vi besökte Torp senast och inhandlade denna lilla bricka i ek att ha olivolja,vinäger och kryddor på vid spisen. Tycker det är så praktiskt att ha det samlat på ett stället och så blir detl ite snyggt i sig ochså.


Bricka i ek från Cult design

Sedan har jag snöat in på stjärnmönstrat & New Englandsstilen, så därför kunde jag inte låta bli denna kökshandduk och brödkorg!



Nu har vi äntligen fått i ordning på sovrummet såpass att jag "vågar" visa upp det  här:



Mitt nya favoritthe´



Mumma!!!!!!

Fredagsmys & annat "matnyttigt"

...Denna helg blev det fondue! Vi fick två olika fondueset i bröllopspresent och de har legat nerpackade,men har äntligen kommit in i köksksåpen efter flytten så nu var de dags att användas.

Dukat för fondue

För lite mer än en vecka sedan fick jag en Herman  av en arbetskollega . För er som inte vet vad en Herman är för något kan jag upplysa er om att det är en vänskapskaka som ska stå på diskbänken utan lock i nästna 10 dagar innan bakar den. Det kanske inte låter  speciellt gott, men kakan bli överraskande god!
Jag bakade min Herman igår och det är svårt att hålla tassarna borta från den så , en stor del har jag fått frysa in, till framtida fikastunder.
Samma kväll passade även mannen på att baka lite gott bröd ochså!


Min Herman- kaka


Mannens  underbart goda, nybakade bröd

Senare på kvällen avnjöt vi det goda brödet med smör & ost, mums!


Kvällsfika

Mysig helg.....

...Hostan och förskylningen till trots. På lördagen var vi bjudna på kalas till Hammarlunds (som bor endast 150m bort) från vårt hus. Deras gosiga tös Lydia, tillika vårt fadderbarn har precis fyllt 4 och det firades med ett trevligt kalas med god mat & fika.

På väg ner för rutschkanan hos Hammarlunds


Myser i pappas knä på kalaset

På kvällen var det dags för mig att att få komma ut lite på egen hand. Det bar av ner till götet & goa, söta Maria som hade tjejmiddag,  som vanligt jättetrevligt och gott, tack Maria för en superkväll!!!!!
Alida & hennes pappa åkte till farmor & farfar för att provbada deras bubbelbadkar.
Söndagen spenderades på Torp köpcentrum.
Vi hade nog ett smått, uppdämt"behov" att shoppa lite för vi kom hem med både lite kläder till Alida (of course), och Christian, samt lite småplock till huset.
När det gälelr hostan och förkylningen är jag nästan återställd har inte hostat på hela dagen, ås det måste varit en riktig "hästkur" pencillin som doktorn skrev ut.....

RSS 2.0