Gula kakan
Denna helt underbara kaloribomb bjöd en av mammorna i föräldragruppen på sedan vart jag fast. Detta är en av mannens önskemål när det kommer till kakbak. I fredags bakade jag den igen till helgens utflykt.
Sjuda, men inte koka.....
Gula kakan
Detta behövs:
4 ägg
6 dl socker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
Glasyr:
200g smör eller margarin
2,4 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokos
Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner detta försiktigt i äggvispet, blanda i vattnet och häll i en bakpappersklädd långpanna/plåt och grädda på 175 grader i ca. 20-35 minuter. Låt kakan svalna
Gör under tiden glasyren. Smält smöert/margarinet. Vispa ner sockret, vaniljsockret och äggulorna, låt det sjuda under omrörning mtills det tjocknar ca. 2 minuter. Bred glasyren över kakan och strö över kokos. Skär i rutor och njuuut!!!!!!
Åh, Gula kakan, det var längesedan. Nästan så jag måste göra en sats nu med en gång;-)
Kram