Gula Kakan
Här kommer receptet på Gula kakan,en riktig kaloribomb,fast heeelt underbar!Jag bakade den i fredags kväll så det blev fredagsfika som heter duga.
Gula kakan
4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
glasyr:
200g margarin eller smör
2,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokos
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggvispet, samt det ljumma vattnet. Vispa till en slät smet och häll den i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 20-30 minuter.
Låt svalna. Under tiden gör du glasyren. Smält margarinet/smöret och vispa ner sockret samt vanlijsockret och två äggulor. Låt detta sjuda tills de tjocknar i ca. 2-3 minuter. Bred över kakan och strö kokos över.
Gula kakan
4 ägg
5 dl socker
6 dl mjöl
4 tsk bakpulver
3 dl ljummet vatten
glasyr:
200g margarin eller smör
2,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 äggulor
kokos
Sätt ugnen på 175grader. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör sedan ner det i äggvispet, samt det ljumma vattnet. Vispa till en slät smet och häll den i en bakpappersklädd långpanna.
Grädda i 20-30 minuter.
Låt svalna. Under tiden gör du glasyren. Smält margarinet/smöret och vispa ner sockret samt vanlijsockret och två äggulor. Låt detta sjuda tills de tjocknar i ca. 2-3 minuter. Bred över kakan och strö kokos över.
Kommentarer
Trackback